KC BikeTech: een 3D-dopje om het probleem met de Fox-remote op te lossen

Door Jan Geys -

  • Techniek

KC BikeTech: een 3D-dopje om het probleem met de Fox-remote op te lossen

Fox maakt uitstekende vorken … maar met de remote lockout heeft het merk al langer een probleemgeval in huis. De kabels daarvan zijn namelijk zeer gevoelig voor vuil waardoor ze na verloop van tijd niet meer mooi naar de open positie terugkeren. Maar het ziet ernaar uit dat een Belg een oplossing heeft gevonden: een 3D-geprint dopje!

“Ik kreeg het idee toen ik op het internet op zoek ging naar een oplossing en zag dat een vriend, Michiel van Aelbroeck (meervoudig Belgisch kampioen bij de masters, nvdr), zijn lockout op de vork beschermde met een dopje van een pet-fles dat hij wat had bijgesneden en vastgeplakt met tape. Ik zei bij mezelf dat het mogelijk moest zijn om daar met een 3D-printer iets stevigers en mooiers van te maken.”

En zo ontstond het FixFox DirtCap-gamma, een gamma dat bestaat uit vier dopjes die aangepast zijn aan de verschillende blokkeersystemen. Een bestaand probleem zullen ze echter niet oplossen, maar op een nieuwe voorvork of een voorvork die net een onderhoudsbeurt heeft gekregen, zullen ze het vuil wel tegenhouden. Een DirtCap weegt 7 gram en de prijzen variëren van 17,5 tot 22,5 euro.

Meer info op www.kc-biketech.com

DoorJan Geys