Kevin Panhuyzen grijpt net naast podium in Portugal

Sport
11 March 2019 — Jan Geys

Ter voorbereiding van de grotere afspraken die later dit seizoen volgen, reist Kevin Panhuyzen Europa rond op zoek naar de broodnodige UCI-punten. En hij doet dat met verve; na een eerdere tweede plaats in Griekenland voegt hij daar nu een vierde plek aan toe in Portugal.

De winst in de BTT Vila Franca was voor de Roemeen Vlad Dascalu die er de Spaanse veteraan Carlos Coloma met ruim een minuut voorafging. De Portugees Mario Costa eindigde als derde op meer dan twee minuten van de winnaar.

Kevin Panhuyzen kwam nog eens een halve minuut later als vierde over de streep. De Fransman Victor Lab maakte de top vijf rond.

Ook marathonspecialist Tiago Ferreira stond in zijn thuisland aan de start van de xc-wedstrijd; de ex-wereldkampioen XCM werd 12de.

Door zijn prestaties van de voorbije weken sluipt Panhuyzen steeds dichter naar de top 40 in het UCI-klassement. En dat is belangrijk, want een plaats in die top 40 zou hem verzekeren van startrecht in de World Cup Shorttrack. In de meest recente ranking stond Panhuyzen 43ste.

Bij de vrouwen was de winst voor de amper 19-jarige thuisrenster Raquel Queiros. Zij haalde het voor de Estse Maaris Meier en haar landgenote Marta Branco.

Foto’s copyright Matias Novo en Tiago Ferreira