Kevin Panhuyzen loopt barst op in sleutelbeen!

30 March 2017 — Jan Geys

Slecht nieuws voor Belgisch beloftekampioen mountainbike Kevin Panhuyzen (Team Habitat)! Dinsdagochtend reed hij tijdens een trainingsritje in Grote Brogel tegen een geparkeerde auto. Hij liep daarbij een barst op in zijn sleutelbeen. Panhuyzen mag gelukkig wel blijven trainen en normaal gezien zal hij over tien dagen ook aan de start verschijnen van de eerste manche van de Benelux Cup.

“Ja, mijn sleutelbeen is gebarsten, maar wel op een goede plek, dus dat is een geluk bij een ongeluk”, aldus de renner van Team Habitat. Panhuyzen was nog maar net van huis vertrokken toen het mis ging. “Er stond een postauto op de weg en die had ik niet gezien.” In het ziekenhuis in Neerpelt werd de situatie in eerste instantie dramatischer ingeschat, maar een second opinion in het ziekenhuis van Genk gaf een positiever beeld. Volgens Dokter Bellemans, gespecialiseerd in sleutelbeenbreuken bij wielrenners, kan Panhuyzen gewoon blijven trainen. “Ik mag alleen niet vallen en ach, we zijn mountainbikers hé”, kan Panhuyzen er nog mee lachen.

Het ziet er naar uit dat Kevin over tien dagen in Beringen gewoon aan de start zal verschijnen van de eerste manche van de Benelux Cup, maar het is nog afwachten hoe het met de pijn verloopt.

Panhuyzen werd afgelopen weekend nog knap dertiende in de sterk bezette Kamptal Klassik in het Oostenrijkse Langenlois. Hopelijk zal zijn conditie er niet te veel onder lijden en we wensen hem dan ook snel beterschap.

Foto’s copyright Team Habitat