Kevin Panhuyzen twee jaar langer bij Habitat

Door Jan Geys -

  • Sport

Kevin Panhuyzen twee jaar langer bij Habitat

Kevin Panhuyzen en het Habitat Mountainbike Team hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. De 24-jarige Panhuyzen, die ervan droomt om in 2020 te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio, is klaar om in 2019 weer een grote stap vooruit te zetten.

Kevin Panhuyzen: “Ik heb ervoor gekozen om bij het Habitat Mountainbike Team te blijven. De groei in structuur die het team het afgelopen jaar heeft gemaakt, gaf me vertrouwen voor de toekomst. Ik denk dat we de komende jaren elkaar nog sterker kunnen maken.”

Het voorjaar van Kevin Panhuyzen liep dit jaar volledig de mist in door een polsbreuk, maar in het seizoenseinde liet de Limburger opnieuw enkele flitsen zien van zijn kunnen. Nadat hij de Benelux-titel veroverde, werd hij nog negentiende tijdens het WK in Lenzerheide en zevende in de HC-wedstrijd in het Poolse Jelenia Gora.

Panhuyzen weet dan ook al perfect waar zijn ambities liggen voor het komende seizoen: “Volgend jaar hoop ik om een vaste waarde te worden in de top-20 tijdens de wereldbekers. Daarnaast hoop ik vaker een UCI-wedstrijd te kunnen winnen.”

Maarten Kemperman, de manager van het Habitat Mountainbike Team, is erg tevreden met de contractverlenging: “Kevin heeft goed zijn draai gevonden in het team en werkt prettig samen met ons begeleidingsteam. Dat wil niet altijd zeggen dat alle adviezen en manier van begeleiden leuk zijn geweest. Maar het resultaat mag er wezen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Kevin grote stappen heeft kunnen maken en daar zijn we als team ook trots op. Het is mooi om te zien dat onze staff heeft kunnen bijdragen aan de verbetering van een renner en ook dat hij wil blijven, wat een goede samenwerking onderstreept. We steunen Kevin graag in zijn ambities naar Tokio.”

Foto’s copyright Andreas Dobslaff

DoorJan Geys