KMC Missing Link Lever: gedaan met hardnekkige kettingsluitingen!

Techniek
16 August 2017 — Jan Geys

KMC heeft zopas een klein en interessant tooltje voorgesteld: de Missing Link Lever. Dit tooltje bestaat uit twee bandenlichters die ook dienst kunnen doen als kettingpons om de kettingsluiting los te maken, wat vaak lastig is als je dit enkel met je handen dient te doen!

Wie heeft er nog nooit te maken gehad met een verwrongen of zelfs gebroken ketting ter hoogte van de kettingsluiting en vervolgens veel moeite had om deze kettingsluiting los te maken? We zijn zeker niet de enigen die dit probleem hebben ondervonden, ook al begrijpen we dat de kettingsluiting om veiligheidsredenen moeilijk open mag gaan. Maar als je er op het terrein mee te maken hebt, dan vloek je al eens! Tot nu bestond er nog niet echt een praktisch en compact tooltje om dit probleem op te lossen op het terrein (er bestond wel een gereedschap voor in de werkplaats).

Voortaan beschik je met de KMC Missing Link Lever over een twee-in-één oplossing, want de twee bandenlichters kunnen dus ook dienst doen als kettingpons waarmee je de ketting stevig kan vasthouden en de kettingsluiting kan losmaken. Hoe je dat moet doen, wordt uitgelegd in bovenstaande video.

Het is trouwens niet KMC dat dit tooltje heeft uitgevonden, want deze Missing Link Lever werd vroeger al ontwikkeld door het kleine merk Clever Standard. KMC heeft nu de rechten gekocht om dit handige tooltje te mogen commercialiseren. En dat is goed nieuws, want KMC beschikt over een groot netwerk waardoor de Missing Link Lever nu wel overal verkrijgbaar zal zijn. De prijs van het model van KMC is nog niet gekend, maar de Clever Standard kost 18 euro voor een set. Hopelijk zal de productie op grote schaal de prijs nog wat doen zakken.

Nuttige links: KMC Chain – www.facebook.com/CleverStandard