KMC nieuwe hoofdsponsor Brentjens MTB Team dat voor Ridley-fietsen kiest

Sport
6 December 2022 — Jan Geys

Het professionele MTB-team van de eerste olympische kampioen uit de geschiedenis, Bart Brentjens, zal zijn weg naar Parijs 2024 in nieuwe kleuren afleggen. En op een nieuwe fiets! KMC, ‘s werelds grootste kettingproducent, wordt de nieuwe hoofdsponsor van het team dat, verrassend toch wel, de komende twee jaar op Ridley-fietsen zal rijden.

“KMC was al sinds 2017 een trouwe en betrokken sponsor van het team”, aldus teammanager Bart Brentjens. “Christ Bakker, managing director van KMC Chain Europe, gaf enkele maanden geleden aan dat KMC graag, als hoofdsponsor, met ons team verder zou willen op weg naar Parijs 2024. Wij zijn met elkaar het gesprek aangegaan wat heeft geresulteerd in een nieuwe opzet van het team en een dynamische samenwerking waar wij als team naar uitkijken.”

Het nieuwe team zal luisteren naar de naam KMC MTB Racing Team. Van de huidige naamsponsoren CST, PostNL en Bafang blijft enkel PostNL als sponsor aan boord. CST neemt na een lange samenwerking van 14 jaar, eind 2022 afscheid van het team. Bafang had eerder in het jaar aangegeven de samenwerking te beëindigen. KMC is momenteel ook als hoofdsponsor verbonden aan het Franse team KMC-Orbea met onder meer Pierre de Froidmont, maar op dit moment is niet geweten of dit team onder dezelfde naam zal verdergaan en of we KMC dus bij twee teams als hoofdsponsor zullen zien figureren.

Ridley maakt intrede in de World Cup MTB

Naast de komst van KMC als hoofdsponsor, kondigt het team voor 2023 nog een nieuwe
partner aan, Ridley. Best verrassend, omdat Bart Brentjens als zakenpartner verbonden was aan American Eagle dat de voorbije zes jaar de fietsen verzorgde voor het team.

De komst van Ridley toont aan dat het menens is voor de Belgische fietsenfabrikant om ook in het mountainbiken voet aan grond te krijgen. Ridley is al jaren succesvol in het veld en op de weg en richt nu zijn pijlen op de mountainbikesport. Tijdens de voorbije Roc d’Azur lanceerde het merk nog twee nieuwe, zelf ontwikkelde mountainbikes (lees: Ridley Probe RS en Raft: nieuwe XC-mountainbikes van Belgische makelij) die nauwer aansluiten bij competitie op hoog niveau.

Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory waartoe Ridley behoort, kijkt alvast uit naar de samenwerking: “Ridley heeft een lange en rijke geschiedenis in de wedstrijdsport. Onze aanwezigheid is een waardevolle voedingsbodem voor onze productontwikkeling. Zo zijn we met Ridley al jaren actief op het hoogste niveau in het wegwielrennen en het veldrijden. Dankzij de samenwerking met het KMC MTB Racing Team zetten we nu ook onze eerste stappen in de World Cup MTB. We kijken ernaar uit om onze Raft XC en Probe RS in actie te zien op het hoogste MTB-niveau en kunnen niet wachten om onze mountainbikes verder te innoveren om zo de renners van KMC MTB Racing Team te helpen om hun doelen te bereiken.”