KTM Bike Vision 2018: heel wat nieuwkomers

Door Jan Geys -

  • Sport

KTM Bike Vision 2018: heel wat nieuwkomers

Met het huidige seizoen dat ten einde loopt, beginnen de teams al stilaan hun pijlen te richten op 2018. Eén van die teams is KTM Bike Vision, dat zopas een heel blik nieuwe renners opentrok voor het nieuwe seizoen. Een overzicht.

KTM Bike Vision is één van de slechts twee UCI-teams die België rijk is en het team was het voorbije seizoen opgebouwd rond kopman Bart De Vocht. Dirk en Sonja, de bezielers van het team, geloven in het UCI-team gegeven, gewoon omdat men via een UCI-team jonge renners kansen kan geven om deel te nemen aan de hoogste competities zoals de Junior Series en world cups.

“Wij beseffen dat een UCI-team een zeker budget vergt en dat de resultaten op deze wedstrijden niet altijd hoogstaand zijn en niet in verhouding liggen tot onze inspanningen, maar voor ons primeert het kansen geven aan jongeren boven grote resultaten. Resultaten zijn belangrijk, maar dat ligt voor iedere renner anders. Voor renners die met een profstatuut leven, zijn resultaten wel belangrijk, daar deze resultaten rechtstreeks bijdragen tot hun statuut en alzo tot hun inkomen.”

Verrassend genoeg kondigt het team net aan dat de wegen met huidig kopman Bart De Vocht en zijn broer Jochen in 2018 zullen scheiden. Het voorbije seizoen was er één van wisselende resultaten voor Bart De Vocht, met onder meer zeges in de Benelux Cup van Nieuwkuijk en Houffalize. In de wereldbekers lukte het echter niet om goede prestaties neer te zetten waardoor De Vocht ook telkens naast een belangrijke selectie greep voor EK en WK.

“Voor Bart en Jochen De Vocht komt er geen contractverlenging. Dit zijn we in onderling overleg overeengekomen. De visie van de gebroeders De Vocht strookt niet echt met de visie van het team en vandaar dat ze in 2018 terug hun eigen weg kunnen gaan. Al willen we Bart en Jochen wel bedanken voor het voorbije seizoen, jullie zullen ongetwijfeld jullie ding wel terugvinden in de mountainbikesport.”

KTM Bike Vision trekt in 2018 dan ook volop de kaart om enkele beloftevolle jongeren de kans te geven om als UCI-renner aan de start te kunnen staan van het grotere werk. Zo blijft belofterenner Tom Van Ingelgom, die het voorbije seizoen lang aan de kant stond wegens een blessure, wel aan boord.

En het team pakt aan het begin van de transferperiode uit met heel wat nieuwkomers. Zo zijn er bij de beloften twee nieuwkomers: Pieter Janssens en Rob Vanden Haesevelde. “Voor Pieter, die derde werd op het BK bij de junioren, worden de wereldbekers een nieuwe ervaring waar hij ongelooflijk naar uitkijkt. Rob heeft wel al wat ervaring met wereldbekerwedstrijden en vindt bij ons terug de drive om er tegenaan te gaan op het hoogste niveau.” 

Ook bij de U19 verwelkomt het team twee nieuwe renners. Met Zoë Mulder (foto’s) zal het team ook voor het eerst in een damescategorie aanwezig zijn. Mulder was dit jaar onder meer de beste in Nieuwkuijk en zet in 2018 haar leerschool verder bij de U19.

En dan is er nog Dries Janssens, de broer van Pieter. “Als eerstejaars junior werd hij dit jaar zevende op het BK en verraste hiermee menig wat mensen met wat hij in z’n mars heeft. We geloven dat Dries nog heel wat groeimarge heeft en helpen hem graag zich hierin verder te ontplooien.”

Als voorlopig vijfde nieuwkomer verwelkomt het team Thomas Janssens, die op nationaal vlak samen met Vincent Berden in de nieuwelingen categorie de kleuren van het team zal verdedigen.

Ook Djeff Verheyden, Freek Verheyden en Niels Van Ham blijven in 2018 in de stal van KTM Bike Vision gehuisvest.

“Investeren in jongeren, want er is talent in België, is dan ook de weg die er volgens ons moet ingeslagen worden. Samen moeten we in België stap voor stap terug naar de top toe werken door te investeren in de sport en teams!”

DoorJan Geys