KTM Bike Vision: met een frisse look het nieuwe seizoen tegemoet!

Door Jan Geys -

  • Sport

KTM Bike Vision: met een frisse look het nieuwe seizoen tegemoet!

Met KTM Bike Vision werd dit weekend één van de twee UCI-teams die België rijk is voorgesteld. Tijdens het voorbije tussenseizoen waaide er een nieuwe wind door het team waardoor men heel wat nieuwe gezichten mocht verwelkomen. En voor het eerst in zijn bestaan zal het team ook twee vrouwen begeleiden in hun opmars.

België telt ook in 2018 jammer genoeg slechts twee UCI-teams en KTM Bike Vision is er daar één van. Bezielers Sonja en Dirk zijn dan ook trots dat het team reeds voor het derde jaar op rij deze UCI-status behaalde, al hadden ze in het belang van de sport toch graag meer Belgische UCI-teams gezien.

Van de 14 renners die KTM Bike Vision in 2018 in zijn rangen telt, zijn er vijf met UCI-status. Dat vijftal zijn meteen ook de speerpunten van het team en zij maken zowel bij de U23 en U19 hun opwachting in de diverse xc-wedstrijden. Tom Van Ingelgom (U23), één van de blijvers in het team, ziet zich in 2018 omringd door nieuwkomers Pieter Janssens (U23), brons op het afgelopen Belgisch kampioenschap XC bij de junioren, en Rob Vanden Haesevelde (U23). Dries Janssens, de broer van Pieter, zal het team dan weer vertegenwoordigen als UCI-renner bij de U19.

Wie goed kan tellen merkt dat we nog één iemand met UCI-status missen en die plaats wordt in 2018 ingenomen door de Nederlandse Zoë Mulder (U19), want jawel, voor het eerst in de geschiedenis heeft KTM Bike Vision ook twee meisjes in het team opgenomen.

Een ander gedachtegoed van het team is jongeren optimaal begeleiden en de kans geven om van het internationale toneel te proeven. Naast het eerder genoemde vijftal zullen dan ook zeven jongeren deel uitmaken van het team. Het collectief wordt vervolledigd door twee masters.

KTM Bike Vision kent in 2018 een drukke agenda, want naast heel wat Benelux-wedstrijden staan ook de vijf Europese world cups, de Junior World Series en nog verschillende buitenlandse wedstrijden op het programma.

KTM Bike Vision 2018:
Zoë Mulder: U19 dames (UCI)
Elien De Wachter: U23 dames
Freek Verheyden: U15
Thomas Janssens: U17
Sander Kielich: U17
Vincent Berden: U17
Djeff Verheyden: U19
Dries Janssens: U19 (UCI)
Niels Van Ham: U23
Pieter Janssens: U23 (UCI)
Tom Van Ingelgom: U23 (UCI)
Rob Vanden Haesevelde: U23 (UCI)
Wim Soete: Master
Jurgen Thierens: Master

In de marge van de teamvoorstelling gaf het team ook nog mee dat er dit jaar een driedaagse busreis naar de world cup in Albstadt zal georganiseerd worden. Supporter zijn van het team is geen must, want de busreis richt zich op alle mountainbikefans die graag hun favoriete renner, wie dat ook mag zijn, een keertje live aan het werk willen zien.

Meer info over het team vind je op www.bikevision.be. En hier lees je alles over de driedaagse busreis naar Albstadt.

Foto’s copyright KTM Bike Vision

DoorJan Geys