Kulhavy & Grotts en Langvad & Courtney eindwinnaars Absa Cape Epic 2018!

Sport
25 March 2018 — Jan Geys

Het Investec-Songo Team is de grote winnaar geworden van deze Absa Cape Epic. Zowel bij de heren als de vrouwen neemt het team met Jaroslav Kulhavy & Howard Grotts en Annika Langvad & Kate Courtney de eindzeges mee naar huis. De ritzeges in de Grand Finale waren voor Fabian Rabensteiner & Michele Casagrande en Margot Moschetti & Raiza Goulao.

Photo by Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Met vier teams gingen we de finale in van de slotrit naar Val de Vie: geletruidragers Jaroslav Kulhavy & Howard Grotts (Investec-Songo), Alban Lakata & Kristian Hynek (Canyon-Topeak), Fabian Rabensteiner & Michele Casagrande (Trek-Selle San Marco 2) en Luis Leao Pinto & Francesc Guerra Carretero (Buff-Scott). Niet erbij waren de nummers twee uit de tussenstand, Manuel Fumic en Henrique Avancini (Cannondale). Fumic kende een slechte dag en moest al vroeg lossen. En alsof dat nog niet genoeg was kwam hij ook nog eens ten val toen hij van spoor wilde wisselen, Jeremiah Bishop meesleurend in die val.

Op de Freedom Struggle Climb, de laatste klim van deze Absa Cape Epic, kregen we een aanval te zien van Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts. Canyon-Topeak en Trek-Selle San Marco 2 gingen mee, Buff-Scott moest lossen. Ook Canyon-Topeak en Trek-Selle San Marco 2 gingen net voor de top overstag, maar deze laatsten konden in de Bone Rattler-afdaling terugkeren tot het wiel van Investec-Songo.

In die afdaling stond Kristian Hynek ondertussen met een lekke band in de kant. Even toch paniek voor de Canyon-renner nu hij en Alban Lakata virtueel op de tweede plaats reden. Gelukkig kon hij zijn lekke band snel herstellen, maar een tweede ritzege konden ze wel vergeten. Trek-Selle San Marco 2 zette door in de afdaling en sloeg een kloofje van 20 seconden met Investec-Songo.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Investec-Songo drong niet meer aan en Michele Casagrande en Fabian Rabensteiner reden na twee tweede plaatsen naar de verdiende ritzege in de prestigieuze slotrit naar Val de Vie. Investec-Songo en Buff-Scott eindigden op twee en drie. Kristian Hynek en Alban Lakata moesten tevreden zijn met plek vier, maar belangrijker voor hen was dat ze hun achterstand van 21″ op Manuel Fumic en Henrique Avancini konden ombuigen in een voorsprong van meer dan drie minuten. Frans Claes en Markus Bauer kwamen binnen op plaats elf.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Voor Jaroslav Kulhavy is deze eindzege in de Absa Cape Epic de derde uit zijn carrière, voor Howard Grotts de eerste. Alban Lakata zal nog minstens een jaartje moeten wachten op een eerste eindzege, hij en Kristian Hynek werden tweede. Manuel Fumic en Henrique moesten tevreden zijn met het derde podiumtrapje. Frans Claes en Markus eindigden knap achtste.

Margot Moschetti en Raiza Goulao winnen de Grand Finale

Photo by Sam Clark/Cape Epic/SPORTZPICS

Geen clean sweep voor Annika Langvad en Kate Courtney. Na zeven opeenvolgende ritzeges waren ze tevreden met een vierde plaats in de slotrit. De Française Margot Moschetti en Raiza Goulao (PMRA/CST Racing) grepen de kans met beide handen en haalden het met een voorsprong van 3’01” op Candice Lill en Amy Beth McDougall. Sabine Spitz en Robyn de Groot werden derde in de slotrit.

In de eindstand haalden Annika Langvad en Kate Courtney het met een heel ruime voorsprong op Sabine Spitz en Robyn de Groot. Mariske Strauss en Annie Last werden derde.

Bart Brentjens tweede bij de masters

Geen nieuwe eindzege in de Absa Cape Epic voor Bart Brentjens, die eer was weggelegd voor Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik. Bart Brentjens en Abraao Azevedo eindigden als tweede. De winst in de slotrit ging naar de Amerikanen George Hincapie en Christian Vande Velde.

Bij de grand masters was de eindzege voor Udo Bölts en Robert Sim, in de mixed-categorie voor Nicky Gilliomee en Brennan Anderson.

De volledige rituitslag en de tussenstand vind je hier: www.cape-epic.com/riders/the-2018-race/results

Het dagelijks nieuws en de uitslagen van de Absa Cape Epic 2018 kan je hier volgen: www.vojomag.nl/?s=absa+cape+epic

Vanavond zijn we er een laatste keer met de fraaiste beelden van de dag.