Kulhavy & Grotts en Langvad & Courtney eindwinnaars Absa Cape Epic 2018!

Door Jan Geys -

  • Sport

Kulhavy & Grotts en Langvad & Courtney eindwinnaars Absa Cape Epic 2018!

Het Investec-Songo Team is de grote winnaar geworden van deze Absa Cape Epic. Zowel bij de heren als de vrouwen neemt het team met Jaroslav Kulhavy & Howard Grotts en Annika Langvad & Kate Courtney de eindzeges mee naar huis. De ritzeges in de Grand Finale waren voor Fabian Rabensteiner & Michele Casagrande en Margot Moschetti & Raiza Goulao.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Investec-Songo drong niet meer aan en Michele Casagrande en Fabian Rabensteiner reden na twee tweede plaatsen naar de verdiende ritzege in de prestigieuze slotrit naar Val de Vie. Investec-Songo en Buff-Scott eindigden op twee en drie. Kristian Hynek en Alban Lakata moesten tevreden zijn met plek vier, maar belangrijker voor hen was dat ze hun achterstand van 21″ op Manuel Fumic en Henrique Avancini konden ombuigen in een voorsprong van meer dan drie minuten. Frans Claes en Markus Bauer kwamen binnen op plaats elf.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Voor Jaroslav Kulhavy is deze eindzege in de Absa Cape Epic de derde uit zijn carrière, voor Howard Grotts de eerste. Alban Lakata zal nog minstens een jaartje moeten wachten op een eerste eindzege, hij en Kristian Hynek werden tweede. Manuel Fumic en Henrique moesten tevreden zijn met het derde podiumtrapje. Frans Claes en Markus eindigden knap achtste.

Margot Moschetti en Raiza Goulao winnen de Grand Finale

Photo by Sam Clark/Cape Epic/SPORTZPICS

Geen clean sweep voor Annika Langvad en Kate Courtney. Na zeven opeenvolgende ritzeges waren ze tevreden met een vierde plaats in de slotrit. De Française Margot Moschetti en Raiza Goulao (PMRA/CST Racing) grepen de kans met beide handen en haalden het met een voorsprong van 3’01” op Candice Lill en Amy Beth McDougall. Sabine Spitz en Robyn de Groot werden derde in de slotrit.

In de eindstand haalden Annika Langvad en Kate Courtney het met een heel ruime voorsprong op Sabine Spitz en Robyn de Groot. Mariske Strauss en Annie Last werden derde.

Bart Brentjens tweede bij de masters

Geen nieuwe eindzege in de Absa Cape Epic voor Bart Brentjens, die eer was weggelegd voor Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik. Bart Brentjens en Abraao Azevedo eindigden als tweede. De winst in de slotrit ging naar de Amerikanen George Hincapie en Christian Vande Velde.

Bij de grand masters was de eindzege voor Udo Bölts en Robert Sim, in de mixed-categorie voor Nicky Gilliomee en Brennan Anderson.

De volledige rituitslag en de tussenstand vind je hier: www.cape-epic.com/riders/the-2018-race/results

Het dagelijks nieuws en de uitslagen van de Absa Cape Epic 2018 kan je hier volgen: www.vojomag.nl/?s=absa+cape+epic

Vanavond zijn we er een laatste keer met de fraaiste beelden van de dag.

DoorJan Geys