Lekke band Lars Forster zet Cape Epic op zijn kop!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Lekke band Lars Forster zet Cape Epic op zijn kop!"

Het cliché zegt dat een wedstrijd pas voorbij is wanneer de laatste finishlijn wordt overschreden. Nino Schurter en Lars Forster ondervonden het vandaag aan den lijve in de derde rit van de Absa Cape Epic nadat laatstgenoemde lek reed en het duo veel tijd verloor. Resultaat: weg gele leiderstrui. Die hangt nu rond de schouders van de ritwinnaars van de dag, Henrique Avancini en Manuel Fumic. Bij de vrouwen zetten Anna van der Breggen en Annika Langvad onverstoord hun zegereeks verder.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic
Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Avancini en Fumic wonnen de rit met een voorsprong van 2’24” op Urs Huber en Simon Stiebjahn. Damiano Ferraro en Samuele Porro deden één plaatsje beter dan gisteren, zij werden derde op 3’43”. Nino Schurter en Lars Forster werden nog vierde, maar verloren wel 6’45”.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic
Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Weg gele trui dus; die hangt nu rond de schouders van Avancini en Fumic. Schurter en Forster staan tweede op 2’41” van de leiders. Ook Frans Claes beleefde met twee lekke banden een baaldag. Hij en Hendrik Kruger eindigden als 18de en zakken in de tussenstand van plaats 10 naar 13. David Nordemann en Erwin Bakker eindigden als 19de in de rit.

Copyright Shaun Roy/Cape Epic
Copyright Shaun Roy/Cape Epic

Bij de vrouwen verliep de dag heel wat rustiger voor Anna van der Breggen en Annika Langvad. Zij wonnen voor de vierde dag op rij en zagen hun dichtste belaagsters Maja Wloszczowska en Ariane Lüthi veel tijd verliezen door … een lekke band. Candice Lill en Adelheid Morath werden op net geen zes minuten tweede. Jennie Stenerhag en Mariske Strauss mochten voor het eerst tijdens deze Cape Epic mee op het podium, terwijl Lüthi en Wloszczwoska meer dan twintig minuten verloren.

De oranje leiderstrui blijft uiteraard stevig rond de schouders van Anna van der Breggen en Annika Langvad. Een vier op vier zagen we ook bij de masters (Hermida en Rodriguez), grand masters (Brentjens en Azevedo) en mixed (Stark en Stark).

Uitzonderlijk volgt onze fotospecial van de dag niet vanavond, maar wel morgenvroeg. Dan zijn we er al vanaf 6u in de ochtend voor de livestream van de tijdrit. De eliterenners starten als eerste, gevolgd door de vele amateurteams.

De volledige uitslag vind je hier: www.cape-epic.com/fans/hall-of-fame/results

Meer over de Cape Epic lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cape+epic

Door Jan Geys