Loris Vergier treedt toe tot Santa Cruz Syndicate

19 January 2017 — Jan Geys

Nadat hij eerder al had aangekondigd dat hij het Specialized Gravity team zou verlaten, kan Loris Vergier nu eindelijk open kaart spelen en aan iedereen zijn Santa Cruz V10 tonen. De Fransman verlaat zijn ploegmakker sinds tijden, Loïc Bruni, om ploegmaat te worden van Greg Minnaar bij het Santa Cruz Syndicate Team. Loris Vergier zal aan de zijde van de legendarische Zuid-Afrikaan en de Amerikaan Luca Shaw zijn progressie verderzetten richting het hoogste podiumtrapje. Ontdek samen met ons de voorstelling van het team in wat ongetwijfeld de beste video is van 2017. Een video getekend Steel City Media.

Behalve zijn teammaats zal Loris Vergier ook regelmatig een andere legende aan zijn zijde terugvinden: Steve Peat zal de technische ondersteuning verzorgen aan de rand van de piste en in de paddocks. Die andere Brit, Josh Bryceland, besliste dan weer om te stoppen met wereldbekerwedstrijden. Hij legt zijn motivatie uit in een video (opgelet voor het accent). Hij zal zijn Santa Cruz echter trouw blijven, maar nog enkel gebruiken voor de fun. En hij blijft ook nog in de nabijheid van het team rondhangen, ook al heeft hij het team officieel verlaten.

SANTA CRUZ, CALIFORNIA, during the launch of the 2017 Santa Cruz Syndicate with Greg Minnaar, Luca Shaw & Loris Vergier. Photo by Gary Perkin
Photo by Gary Perkin

In de video spot de sympathieke Brit met zijn imago van hippie, net zoals Steve Peat de draak steekt met zijn oude rivaliteit met de Fransen.

Greg Minnaar, Luca Shaw & Loris Vergier, Syndicate, SCB, SC, Santa Cruz
Photo by Gary Perkin

Na zijn wereldtitel bij de junioren, in 2014, beleefde de Fransman in 2015 een eerste jaar bij de elites. Een jaar dat gekenmerkt werd door ups en downs, maar waarin hij toch nog als negentiende wist te eindigen in het eindklassement. In 2016 zou hij aan iedereen zijn talent tonen door zevende te eindigen in de eindstand van de wereldbeker en in Leogang wist hij zelfs als tweede te eindigen.

SANTA CRUZ, CALIFORNIA, during the launch of the 2017 Santa Cruz Syndicate with Greg Minnaar, Luca Shaw & Loris Vergier. Photo by Gary Perkin
Photo by Gary Perkin

Met zo’n introductie kijken we al volop uit om de jaargang 2017 van het Syndicate Team te ontmoeten in de paddocks van Lourdes op 30 april!

Foto’s : Gary Perkin / Santa Cruz