Magura MT5: een gelimiteerde Fabio Wibmer-versie

Techniek
5 August 2020 — Jan Geys

Speciale, gelimiteerde series zijn de laatste jaren een trouwe gewoonte geworden bij Magura. Na de Raceline, Danny MacAskill Signature-serie en de 1893-versie (die in 2018 werd uitgebracht om het 125-jarig bestaan van Magura te vieren), stelt het Duitse merk nu de Fabio Wibmer Signature-serie voor die beperkt wordt tot 2000 exemplaren voor de hele aardbol.

Technisch gezien zijn de Magura MT5 Fabio Wibmer-remmen gebouwd op dezelfde constructie als de MT5-remmen met 4 zuigers. Het verschil tussen het seriemodel en de Fabio Wibmer-serie zit hem in de HC1 1-vinger remgreep die 12 millimeter korter is dan de originele 2-vinger remgreep.

Normaal gezien heb je voor het instellen van de reach op de 1-vinger remgreep geen gereedschap nodig, maar in dit geval is een Torx T25-sleutel wel noodzakelijk, een keuze die waarschijnlijk werd ingegeven door esthetische redenen.

De remklauw kreeg een nieuw design, zonder dat Magura er meer bijzonderheden over lost.

Voor de rest onderscheidt de Fabio Wibmer Signature-serie zich vooral door de handtekening van de Oostenrijkse waaghals die we terugvinden op zowel de remklauwen, de remgrepen als de hoofdcilinder. De combinatie van zwart met een goudkleur vinden we ook terug op een andere speciale serie van Fabio Wibmer, bij SQlab.

De MT5 Fabio Wibmer-remmen kosten 269,90 euro voor een complete set van twee remmen, dus inclusief de remschijven, en worden beperkt tot 2000 exemplaren wereldwijd.

Meer info via www.magura.com/en/

Enkele geweldige filmpjes van Fabio Wibmer kan je hier terugvinden: https://www.vojomag.nl/?s=Fabio+wibmer

Foto’s copyright Magura