Mathieu van der Poel blijft ook in 2018 mountainbiken!

Door Jan Geys -

  • Sport

Mathieu van der Poel blijft ook in 2018 mountainbiken!

Vandaag werd in Antwerpen het Beobank-Corendon-veldritteam voorgesteld met als speerpunt de Nederlander Mathieu van der Poel. Behalve de vooruitblik op het nakende veldritseizoen, lichtte Mathieu van der Poel ook al een tipje van de sluier over zijn toekomstplannen op de mountainbike.

Want het is duidelijk dat de mountainbike Mathieu van der Poel na aan het hart ligt. Na zijn succesvolle campagne van dit seizoen, waarin hij onder meer tweede werd in de wereldbeker van Albstadt en vierde op de wereldkampioenschappen XCM, hoopte de hele mountainbikewereld luidop dat Van der Poel ook in 2018 terug aan de start zou staan van de belangrijkste wedstrijden.

En dat werd vandaag door Van der Poel zelf ook bevestigd. “De voorbije maanden verliep niet alles helemaal gepland,” legde hij uit aan onze collega’s van AD. “Ik werd opeens achtste in de wereldbeker in Nove Mesto en wilde daarna nog enkele andere wedstrijden rijden om te zien wat ik waard was. Dat ging allemaal beter dan gepland en ik heb echt een heel hoog niveau gehaald. Volgend jaar zal er meer een uitgekiende planning achter dat mountainbiken zitten en wellicht rijd ik alle Europese wereldbekerwedstrijden. Ik zou echt heel graag eens een wereldbeker willen winnen. En ook Tokio spookt door mijn hoofd. Ik wil in 2020 graag naar de Olympische Spelen en dat zal eenvoudiger zijn in het mountainbiken dan op de weg. Ik geloof er ook in dat ik er een mooi resultaat kan neerzetten, maar eerst is er het veldritseizoen 2017-2018.”

Door zijn opmerkelijke keuze laat de 22-jarige Mathieu van der Poel de klassiekers op de weg nog even voor wat ze zijn. “Ik maak mijn eigen beslissingen,” zegt hij over het moment om over te stappen naar de weg. “De weg is wel leuk, maar ik vind dat ik nog tijd genoeg heb om die stap te maken. In 2020 ben ik pas 25 jaar oud en dat vind ik nog steeds jong genoeg. Met een normale carrière kan ik dan nog altijd tien jaar op de weg rijden.”

Eindigen doet Van der Poel met enkele mooie woorden over de mountainbikesport. “Het is nog veel lastiger dan het veldrijden. Op de mountainbike heb ik harder afgezien dan in de cross. Er is enerzijds de techniek en anderzijds is het ook anderhalf uur volle bak en ieder voor zich waarbij er niet wordt afgewacht zoals op de weg …”

Bij deze is Nino Schurter meteen gewaarschuwd en we zijn dan ook benieuwd of de Zwitser ook in 2018 een Grand Slam zal kunnen behalen in de wereldbeker …

DoorJan Geys