Mathieu van der Poel en Anne Terpstra nieuwe Nederlandse kampioenen XCO

Door Jan Geys -

  • Sport

Mathieu van der Poel en Anne Terpstra nieuwe Nederlandse kampioenen XCO

Mathieu van der Poel en Anne Terpstra kroonden zich in Apeldoorn tot de nieuwste Nederlandse kampioenen crosscountry. Voor Van der Poel was het zijn eerste titel in het mountainbiken, voor Terpstra de vijfde.

Mathieu van der Poel weet ondertussen wel hoe het voelt om met de rood-wit-blauwe trui rond te rijden. Na zijn eerdere titels in het veldrijden en op de weg is dit zijn derde landstitel van 2018; een unicum, want nooit eerder werd een renner in hetzelfde kalenderjaar Nederlands kampioen in de drie verschillende disciplines. Hans Becking greep het zilver en uittredend kampioen Michiel van der Heijden moest tevreden zijn met het brons.

Bij de vrouwen ging de gouden medaille naar een overgelukkige Anne Terpstra. Ze haalde het voor haar thuispubliek voor Anna van der Breggen en Annemarie Worst. Terpstra neemt de nationale titel over van de wegens een pinkbreuk afwezige Anne Tauber.

Bij de beloften ging de titel voor het tweede jaar op rij naar David Nordemann, bij de beloften-vrouwen ging de titel naar Sofie von Berswordt. Goud bij de junior-vrouwen was voor Larissa Hartog, terwijl Tim van Dijke de nationale driekleur bij de junioren om de schouders kreeg. Andere titels waren er voor Twan van der Drift (nieuwelingen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).

De volledige uitslagen vind je hier: www.knwu.nl

DoorJan Geys