Mathieu van der Poel kiest voor BeMC als aanloop naar wereldbeker Albstadt

Door Jan Geys -

  • Sport

Mathieu van der Poel kiest voor BeMC als aanloop naar wereldbeker Albstadt

De Belgian Mountainbike Challenge heeft op de valreep nog een klepper van formaat toegevoegd aan de deelnemerslijst. Niemand minder dan voorjaarsrevelatie Mathieu van der Poel zakt komend weekend af naar La Roche-en-Ardenne om er ritme op te doen met het oog op de komende wereldbekerwedstrijden.

Of Mathieu van der Poel ook in het mountainbiken eindelijk die grote overwinning op zak mag steken, weten we dus pas over enkele weken. De renner van Corendon-Circus laat alvast niets aan het toeval over. Om mountainbikeritme op te doen haalt Van der Poel de komende dagen voor het eerst dit seizoen de mountainbike van stal. En de BeMC past perfect in dat plaatje, een wedstrijd die hij in 2017 overigens al wist te winnen.

Organisator Koenraad Vanschoren gaf ons volgende reactie op de komst van Mathieu Van der Poel: “Uiteraard zijn we heel blij om een renner als Mathieu Van der Poel opnieuw aan de start te krijgen. Maar we willen hier nu bewust nog geen grote publiciteit rond maken. Er zijn meer dan 500 deelnemers aan de BeMC waarvan MVDP er één is. Weliswaar ongetwijfeld de meest bekende en de topfavoriet voor de eindoverwinning, maar we laten liever zijn prestaties spreken dan zijn naam. Wordt ongetwijfeld vervolgd donderdag tijdens de proloog.”

Concurrentie mag hij tijdens deze vierdaagse verwachten uit de hoek van zijn landgenoot Hans Becking, van de Zwitser Konny Looser en van de Belgen Frans Claes en Wietse Bosmans. Bij de vrouwen wordt het uitkijken of Ceylin Alvarado del Carmen, de piepjonge ploegmate van Van der Poel, sterk genoeg zal zijn om tegenstand te bieden aan de eindwinnares van vorig jaar Ariane Lüthi en de Duitse Cemile Trommer.

De BeMC gaat donderdag van start met een proloog in La Roche-en-Ardenne en duurt tot en met zondag. Uiteraard zal ook Vojo dagelijks verslag uitbrengen van de BeMC.

Meer info op www.bemc.be

DoorJan Geys