Mathieu van der Poel kiest voor EK MTB en WK op de weg!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Mathieu van der Poel kiest voor EK MTB en WK op de weg!"

Corendon-Circus, het team van Mathieu van der Poel, heeft de kalender voor de rest van het seizoen van hun kopman bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat we Mathieu van der Poel nog enkele keren aan het werk zullen zien in de wereldbeker MTB, maar niet tijdens het wereldkampioenschap MTB dat dit jaar plaatsvindt in het Canadese Mont-Sainte-Anne. MVDP geeft de voorkeur aan het WK op de weg in Yorkshire waar hij tot de topfavorieten behoort.

Niet getreurd echter, want we zullen MVDP dit jaar nog enkele keren aan het werk zien op de mountainbike, meer zelfs dan oorspronkelijk gepland. Dat hij niet aan de start zou verschijnen van de world cup MTB in Vallnord wisten we al, maar eerst was gezegd dat MVDP een week later ook niet van start zou gaan in Les Gets. Dat programma is nu gewijzigd en van 12 tot 14 juli zal hij wel degelijk naar Frankrijk afzakken om er deel te nemen aan de vierde manche van de wereldbeker MTB 2019!

Volgen nog het Europees kampioenschap MTB in het Tsjechische Brno en de wereldbekers in Val di Sole en Lenzerheide. De slotmanche van de wereldbeker MTB 2019 – begin september in het Amerikaanse Snowshoe – laat hij wel aan zich voorbijgaan om zich vanaf half augustus volledig op de weg te concentreren. Na het WK op de weg haalt hij nog één keer zijn mountainbike van stal voor het olympische test event op 6 oktober.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat ik niet kan deelnemen aan het WK MTB”, aldus Mathieu van der Poel die momenteel van enkele weken vakantie geniet na zijn zeer succesvolle voorjaar. “Maar het was onmogelijk om de drie grote evenementen te combineren. Het parkoers van het WK op de weg moet me dit jaar bijzonder goed liggen en daarom wil ik me op die wedstrijd focussen. En dat geldt ook voor het test event in Tokio, want de olympische MTB-wedstrijd blijft mijn grootste doel op lange termijn.” 

In het persbericht is ook geen sprake van een eventuele deelname aan de Nederlandse kampioenschappen, noch op de weg (wat we al wisten), noch op de mountainbike. Twee titels die de Nederlander momenteel in zijn bezit heeft en dus te grabbel gooit.

Door Jan Geys