Mathieu van der Poel zet Rioja Bike Race naar zijn hand

Sport
14 May 2018 — Jan Geys

De grootste aandacht ging de voorbije dagen naar de Belgian Mountainbike Challenge, maar vanuit onze ooghoeken hielden we ook de uitslagen van de Rioja Bike Race nauwlettend in de gaten. En niet zonder reden, want na een lange rustperiode en trainingsstage gaf Mathieu van der Poel de voorkeur aan deze Spaanse driedaagse om zijn rentree te maken. En met succes …

Geen Mathieu van der Poel dus in de BeMC, de grootste Belgische MTB-meerdaagse die hij vorig jaar nog winnend wist af te sluiten. Van der Poel bleef liever wat langer in Spanje, waar hij op trainingsstage was, en opteerde voor de Rioja Bike Race als laatste voorbereiding op de world cup MTB in Albstadt van komend weekend.

En ook al was de tegenstand in Spanje van een ander kaliber dan tijdens een wereldbekerwedstrijd, toch kunnen we zeggen dat deze laatste test meer dan bevredigend was. Van der Poel won solo de eerste en meteen ook langste etappe van deze Rioja Bike Race en rekende in de twee volgende ritten in de sprint af met zijn medevluchters.

Met een drie op drie werd de Nederlander dan ook de logische eindwinnaar.

Ook ploegmakker Tom Meeusen reed mee in Rioja. Meeusen werd achtste in de openingsrit en deed het nadien elke dag wat beter. Op de tweede dag kaapte hij een zesde plaats weg en op de slotdag werd hij zelfs vierde. In de eindstand werd Tom Meeusen mooi zesde.

Of Mathieu van der Poel in Albstadt beter zal doen dan zijn tweede plaats van vorig jaar en Nederland eindelijk nog eens een zege zal schenken in de world cup MTB, weten we zondag. Uiteraard zullen we dit bij Vojo op de voet volgen.

Foto’s copyright Rioja Bike Race