Milan Vader opent het nieuwe seizoen met een tweede stek

Sport
17 February 2020 — Jan Geys

Met een mooie tweede plaats na de Spanjaard David Valero is ook Nederlands kampioen Milan Vader in de sterk bezette Mediterranean Epic aan het nieuwe seizoen begonnen. Bij de vrouwen eindigden er twee rensters uit de Benelux in de top tien; de eindwinst ging naar de Zwitserse Ramona Forchini.

Milan Vader mag tevreden terugblikken op zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de slotrit van de vierdaagse Mediterranean Epic moest hij in de sprint enkel de duimen leggen voor de nobele onbekende Spanjaard Ivan Diaz Buj, een plaats die hij ook in de eindstand bekleedde. De beste aan de Spaanse Costa Azahar was thuisrenner David Valero, enkele jaren geleden zelf nog goed voor een tweede plaats na een ongenaakbare Nino Schurter in de World Cup van Nove Mesto.

De Fransman Victor Koretzky zakte door de sterke prestaties van zijn Nederlandse ploegmakker naar rang drie in de eindstand. Nick Vanpol werd op de 19de plaats de beste Belg, op 20 minuten van eindwinnaar Valero (foto). Michiel Van Aelbroeck was de beste bij de masters 30.

Bij de vrouwen was Ramona Forchini een maatje te sterk voor de rest. De Zwitserse van jb Brunex-Felt was goed voor drie ritzeges en de eindzege. Enkel de Australische Rebecca McConnell wist in de derde rit deze heerschappij te doorbreken.

In de eindstand was het de Canadese Emily Batty die Forchini het dichtst benaderde, zij het wel op 8’22” van de Zwitserse. Jacqueline Schneebeli werd derde en hield daarmee de Française Julie Bresset van een plek op het podium, de ex-olympisch kampioene eindigde als vierde. Een opsteker voor haar nieuwe werkgever Massi.

Ramona Forchini

Van Belgisch-Nederlandse zijde moesten we dit keer tevreden zijn met enkele verdere ereplaatsen. Githa Michiels verloor in de derde rit veel tijd met mechanische problemen en eindigde in de eindstand als 8ste. Sophie von Berswordt werd nog net tiende, Lotte Koopmans elfde.

Meer info via www.mediterraneanepic.com

Foto’s copyright Mediterranean Epic