Milan Vader voor twee jaar naar Franse KMC-Ekoï-Orbea

Door Jan Geys -

  • Sport

Milan Vader voor twee jaar naar Franse KMC-Ekoï-Orbea

KMC-Ekoï-Orbea heeft vandaag nog maar eens enkele namen gelost van renners die in 2019 de kleuren van het team zullen verdedigen. En voor het eerst maakt er een Nederlander deel uit van de ploeg, want Milan Vader maakt de overstap van Habitat. Naast Vader kondigde de ploegleiding ook de komst aan van de Deense Malene Degn.

De voor ons meest in het oog springende transfer is die van Milan Vader. Met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 was dit een uitgelezen kans voor de jonge Vader om zich verder te ontwikkelen bij een Europees topteam. Vader verlaat al na één seizoen het Habitat Team, dat voortaan meer zal inzetten op het opleiden van jongeren (meer daarover later).

Habitat nam trouwens met volgende woorden afscheid van Milan: “Het team is blij dat het met Milan heeft mogen samenwerken en we zijn fier op de progressie die hij in 2018 heeft gemaakt. We zijn ook blij dat hij nu bij KMC-Ekoï-Orbea een volgende stap kan zetten en hopen dat hij een mooi resultaat kan behalen in Tokio.” Milan zelf voegt toe dat hij in 2019 “hoopt om nog te verbeteren en veel te leren van het team.”

Naast Milan Vader komt er nog een jeugdig talent de rangen van KMC-Ekoï-Orbea versterken. De Deense Malene Degn verraste dit jaar bij de U23 met winst in de World Cup MTB in Stellenbosch en verlaat nu na twee seizoenen het Ghost Factory Racing Team.

Zowel Vader als Degn maken in 2019 de overstap naar de elites en beiden hebben ze een contract van twee seizoenen ondertekend bij KMC-Ekoï-Orbea dat hen op weg moet helpen naar Tokio 2020.

Foto’s copyright KMC-Ekoï-Orbea / Indomit Visuals

DoorJan Geys