Minnaar en Nicole winnen World Cup DH Lenzerheide

Door Jan Geys -

  • Sport

Minnaar en Nicole winnen World Cup DH Lenzerheide

De Zuid-Afrikaan Greg Minnaar was in Lenzerheide wederom de snelste downhiller en won er zijn tweede World Cup van het seizoen. En ook de Française Myriam Nicole was voor de tweede keer dit seizoen aan het feest, nadat ze vorige week al de snelste was in Andorra.

En die twee renners waren niet de minsten; zo won Troy Brosnan vorige week nog in Andorra en Aaron Gwin hoeven we al helemaal niet meer voor te stellen. De snelle Amerikaan was enkele weken geleden nog de snelste in Leogang. Brosnan dook op enkele honderden meters van de finish echter het decor in en verloor daardoor in de laatste meters zijn minieme voorsprong die hij had opgebouwd op Minnaar. Gwin leek op weg om maar liefst anderhalve seconde van de tijd van Minnaar af te knijpen, tot een lekke band roet in het eten kwam gooien.

Greg Minnaar, de Zuid-Afrikaan van Santa Cruz mag dus een nieuwe zege toevoegen aan zijn al rijkgevulde palmares en hij behoudt ook de leiderstrui in de wereldbeker.

Dankzij haar zege in Vallnord zat Myriam Nicole boordevol vertrouwen en dat vertaalde zich in een tweede opeenvolgende zege. Rachel Atherton werd tweede en lijkt stilaan terug op weg om de oude te worden nadat ze enkele weken geleden een schouderblessure had opgelopen. Emilie Siegenthaler werd derde.

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/lenz_dhi_we_results_f.pdf”]

DoorJan Geys