MTB Alpine Cup: een nieuwe marathonserie in de Alpen

10 February 2017 — Jan Geys

Vier van de grootste Europese alpenmarathons slaan de handen in elkaar om een nieuwe marathonserie te creëren die de naam MTB Alpine Cup meekreeg. Alle vier de wedstrijden zullen ook deel uitmaken van de UCI Marathon Series. Ziehier de details: 

De Hero Südtirol Dolomites in Italië, de MB Race in Frankrijk, de Grand Raid BCVS in Zwitserland en La Forestière in opnieuw Frankrijk: dit zijn de wedstrijden die samen beslist hebben om een nieuwe serie op te richten: de MTB Alpine Cup, verwijzend naar het feit dat ze geografisch alle vier ergens in de Alpen gereden worden.

MB RACE CULTURE VÉLO_1“Het doel is om onze regio’s in de spotlights te zetten. De deelnemers aan de Alpine MTB Cup zullen in de loop van de vier wedstrijden evenveel schitterende gebieden ontdekken in de mooiste alpenmassieven, zoals rond de Mont Blanc of in de Dolomieten.” vertelt Stéphane Picot, president van de MB Race.

HERO SÜDTIROL DOLOMITES_2De HERO Südtirol Dolomites, de MB Race, de Grand Raid BCVS en de La Forestière zullen ook deel uitmaken van de UCI Marathons Series en de MTB Alpine Cup op zich is dus geen tweede wereldbeker. Het is een serie die enkele van de mooiste Europese marathons omvat.

GRAND RAID BCVS_2De deelnemers zullen vier keer de strijd met elkaar aangaan met één droom: op de troon plaatsnemen en de koning of koningin worden van de MTB Alpine Cup. Als je aan de vier wedstrijden deelneemt, dan zal je in totaal 450 kilometer en 19500 hoogtemeters overwonnen hebben. De MTB Alpine Cup is dan ook een stevige uitdaging.

LA FORESTIÈRE_1Net zoals in de Grand Slam bij het tennis, zullen de leiders hun kroon in elke wedstrijd moeten verdedigen en de eindwinnaar zal pas aangeduid worden na de laatste wedstrijd in de Franse Jura, La Forestière. Het klassement zal opgemaakt worden aan de hand van de verzamelde punten in de vier wedstrijden en er zal een apart klassement zijn voor de dames en heren. Tevens is er een prijzengeld voorzien van 18000 euro om onder meer de king en queen van de MTB Alpine Cup te belonen.

MTB ALPINE CUP 2017 – De kalender

  • [IT] HERO SÜDTIROL DOLOMITES I 15 & 18 juni
  • [FR] MB RACE CULTURE VÉLO I 1 & 2 juli
  • [SUI] GRAND RAID BCVS I 18 & 19 augustus
  • [FR] LA FORESTIÈRE BULLS BIKES I 16 & 17 september

De inschrijvingen openen op maandag 13 februari om 12 uur ‘s middags op de website alpinecup.com