MTB van Vlaanderen: eindwinst voor Kevin Van Hoovels en Veerle Ingels

Door Jan Geys -

  • Sport

MTB van Vlaanderen: eindwinst voor Kevin Van Hoovels en Veerle Ingels

De slotrit van de eerste editie van de MTB van Vlaanderen werd er eentje om in te lijsten, met vuurwerk van bij de start. Bij de mannen elites moest de Nederlander Bas Peters in extremis nog zijn leiderstrui afstaan aan Kevin Van Hoovels, die dus de eerste eindwinnaar werd van de MTB van Vlaanderen, een eer die bij de dames was weggelegd voor Veerle Ingels. De dagwinnaars luisterden naar de namen Hans Becking en Sara Michielsens.

Sara Michielsens

Wie hier in het Kluisbos ook haar kans schoon zag, was Sara Michielsens. Michielsens hield al een tijdje de nummer één uit het klassement, Veerle Ingels, in het vizier en wist dat ze op de technische paden op en over Ingels moest gaan, wilde ze kans maken op de ritzege.

Hans Becking

Die ritzege had Hans Becking ondertussen al binnen, want niemand kon in de zware finale nog de kloof dichten met de sterke Nederlander, die hier na de proloog dus ook de slotrit wist te winnen. Kevin Van Hoovels was de enige die de schade wist te beperken en eindigde als tweede op 1’12” van Becking.

Al voor het opdraaien van de laatste rechte lijn wist Van Hoovels al dat hij de eindwinnaar zou worden van deze eerste MTB van Vlaanderen, want de leider in de tussenstand, Bas Peters, viel in geen velden of wegen te bespeuren. Eindwinst dus voor Van Hoovels, die de Nederlanders Hans Becking en Bas Peters vooraf ging.

Bij de dames lukte het tactische plannetje van Sara Michielsens perfect waardoor de Belgische finaal toch nog een prachtige ritzege mee naar huis nam. Veerle Ingels werd tweede in de rit, maar behield voldoende voorsprong om de eerste eindwinnares te worden van deze MTB van Vlaanderen. In die eindstand werd ze geflankeerd door Sara Michielsens en Emilie Tack.

De duo’s dan, daarin ging de ritzege bij de dames net zoals de voorbije twee dagen naar de Z-Ladies (Mieke Vanhaverbeke en Hilde Verschaeve). Logisch dus dat ze ook de eerste eindlaureaten werden van deze MTB van Vlaanderen. Bij de mannen was er ritwinst voor Team Bikesensation (Vincent Cottignies en Bas Noppe), maar de eindzege ging naar de ritwinnaars van gisteren, MTB Team Langdorp (Wim en Bart Feyaerts).

Morgen komen we aan de hand van onze beste foto’s nog uitgebreid terug op deze zeer geslaagde eerste editie van de MTB van Vlaanderen!

De volledige uitslag vind je hier: www.star-tracking.be

DoorJan Geys