MTB van Vlaanderen: Kevin Van Hoovels de rit, Bas Peters het geel

Door Jan Geys -

  • Sport

MTB van Vlaanderen: Kevin Van Hoovels de rit, Bas Peters het geel

Kevin Van Hoovels en Bas Peters waren in de koninginnenrit van de MTB van Vlaanderen de grote winnaars van de dag. In een sprint met twee toonde Van Hoovels zich wel sneller als de Nederlander, maar Peters kan zich troosten met de gele leiderstrui. Bij de dames verstevigde Veerle Ingels haar leiderspositie.

Het weer zat vanmorgen bij de start in Oudenaarde niet mee en ook de gedachte aan de 148 kilometer lange rit met 2460 hoogtemeters die te wachten lagen, zal heel wat deelnemers angst ingeboezemd hebben.

Maar dat was niet het geval bij Robin Vanden Abeele, want de nummer twee van de proloog zette de eerste 50 kilometer stevig druk op de concurrentie. Die concurrentie begon zich al in de haren te krabben en af te vragen of de jonge Oost-Vlaming over superbenen zou beschikken, maar het antwoord kwam al snel.

Robin Vanden Abeele

Terwijl Vanden Abeele zichzelf tegenkwam en enkele plaatsen prijs moest geven (hij zou uiteindelijk 12de worden), nam een viertal de rol over aan de leiding van de wedstrijd. Met gele trui Hans Becking, Bas Peters en Kevin Van Hoovels zaten daar drie ervaren rotten bij, terwijl Jappe Jaspers, de nummer drie uit het klassement, de jongere generatie vertegenwoordigde in de kopgroep.

Sterk van Jaspers die op 1 september nog 19 moet worden. Het viertal werkte goed samen, maar bij de laatste beklimming van de Taaienberg spatte de kopgroep verder uiteen. Van Hoovels en Peters zetten er hun rush naar de finish in, met het gekende resultaat als gevolg.

Bas Peters

Van Hoovels won dus voor Bas Peters, terwijl die laatste de nieuwe leider wordt met vier seconden voorsprong op Van Hoovels. Hans Becking werd derde op 3’29” en Jappe Jaspers vierde op 6’01”. Mathias Cloostermans vervolledigde de top 5.

Veerle Ingels

Bij de dames verstevigde Veerle Ingels na een nieuwe ritzege haar leidersplaats in de tussenstand. Ze haalde het met meer dan 25 minuten voorsprong op Sara Michielsens en Emilie Tack. Ook bij de damesduo’s verstevigden de Z-Ladies, Mieke Vanhaverbeke en Hilde Verschaeve, met een nieuwe ritzege hun leiderspositie.

Bij de mannenduo’s was er wel een wisseling aan de kop van het klassement. Het MTB Team Langdorp, met Wim en Bart Feyaerts, won de rit en neemt ook de leiderstrui over in het klassement.

Morgen staat de slotrit van deze MTB van Vlaanderen op het programma, een rit die onder meer twee keer over de beruchte Koppenberg voert.

De volledige uitslag van de eerste rit vind je hier: www.star-tracking.be

DoorJan Geys