MTB van Vlaanderen: proloogwinst Hans Becking en Veerle Ingels

Door Jan Geys -

  • Sport

MTB van Vlaanderen: proloogwinst Hans Becking en Veerle Ingels

De Nederlander Hans Becking blijft de zeges aan elkaar rijgen, want gisterenavond voegde hij op een indrukwekkende wijze de proloog van de allereerste MTB van Vlaanderen toe aan zijn al rijkgevulde zegelijst van dit jaar. Bij de dames ging de winst in de proloog naar de ex-Belgische kampioene CX Veerle Ingels.

Afgelopen zondag werd Hans Becking in Colombia nog samen met zijn maatje Joris Massaer gevierd als eindwinnaar van de loodzware zesdaagse La Leyenda del Dorado, maar van die inspanningen was rond de Oudenaardse Donkvijver niets meer te merken. Becking ging als derde laatste renner van start en verpulverde met een tijd van 6’41″945 de tot dan snelste chrono die op naam stond van Robin Vanden Abeele.

Deze laatste werd met zijn eindtijd van 6’52″734 nog knap tweede, voor Jappe Jaspers (6’59″497) en Bas Peters (6’59″730). Deze vier waren meteen ook de enigen die op het 3,1 kilometer lange parkoers onder de zeven minuten bleven.

Toon Devenyns werd vijfde en Kevin Van Hoovels zesde. Van Hoovels ging als laatste van start, maar miste in de schemering enkele bochten. Een achterstand van 22 seconden op Hans Becking is echter nog verre van een verloren zaak, zeker als we de ritprofielen van de komende dagen bekijken.

Bij de dames haalde Veerle Ingels het in een tijd van 8’23″802 voor Sara Michielsens (8’38″336) en Emilie Tack (8’42″852).

Bij de duo’s ging de zege in de proloog respectievelijk naar de MTB-Kings (bij de mannen) en de Z-Ladies (bij de dames). De MTB-Kings, bestaande uit Yorick Van Den Berghe en Vincent Rommel, haalden het voor Team Bikesensation en Extream Team – Dze Bastards. De Z-Ladies, bestaande uit Mieke Vanhaverbeke en Hilde Verschaeve, deden het dan weer beter dan het team van Mountainbike.be en Mountainbike.be Guest.

Vandaag staat de koninginnenrit van de MTB van Vlaanderen op het programma, een rit van maar liefst 148 kilometer en 2460 hoogtemeters door de Vlaamse Ardennen.

Hier vind je de volledige uitslag van de proloog.

DoorJan Geys