Myriam Nicole en Troy Brosnan het snelst in World Cup DH Vallnord

1 July 2017 — Jan Geys

De vierde manche van de world cup DH in Vallnord werd gewonnen door de Française Myriam Nicole en de Australiër Troy Brosnan.

Bij de mannen ontsierden heel wat valpartijen de finale met achtereenvolgens Amaury Pierron, George Branningan en Jack Moir die het decor induikelden. Aaron Gwin moest in die finale genoegen nemen met de vijfde tijd, vlak na Loïc Bruni en wereldkampioen Danny Hart. Greg Minnaar reed maar liefst twee seconden sneller dan Hart en enkel Troy Brosnan kon de Zuid-Afrikaan nog bedreigen. De Australiër deed dat ook met brio en kneep nog twee tienden van een seconde van de tijd van Minnaar. Meteen ook de eerste zege voor het Canyon Gravity Team.

Bij de dames stond ook Rachel Atherton terug aan de start, maar de Britse had duidelijk nog last van haar blessure en ze eindigde finaal als vierde. Net voor haar eindigde de jonge Française Marine Cabirou en Tahnee Seagrave. Terwijl de Australische Tracey Hannah ten val kwam, ging de zege naar Myriam Nicole, die voor de tweede keer in haar carrière de beste was in een world cup DH.

Download (PDF, 76KB)