Nederland boven op EK MTB Beachrace

Sport
16 December 2019 — Jan Geys

Er komt maar geen einde aan de zegereeks van Nederland op het EK MTB Beachrace. In het Franse Duinkerke gingen de titels naar Ivar Slik en Nina Kessler die daarmee Lars Boom en Pauliena Rooijakkers opvolgen op de erelijst. 

Na drie jaar Scheveningen verhuisde de organisatie van de Europese kampioenschappen MTB Beachrace naar het Noord-Franse Duinkerke, waar in de rand van de Open VTT des Dunes de Flandre voor de vierde keer in de geschiedenis voor de Europese titels zou gestreden worden.

In de laatste van drie rondes reden er bij de heren drie renners weg, de ploegmakkers Ivar Slik en Rick van Breda en Belgisch kampioen Timothy Dupont.

Slik haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 16 seconden voor Timothy Dupont en Rick van Breda. Na afloop was er even tumult omdat winnaar Ivar Slik in de finale een stukje zou hebben afgesneden om voorsprong te nemen. Timothy Dupont ging verhaal halen bij de UCI-commissaris, maar die besliste om de uitslag te behouden.

Bij de vrouwen ging de Europese titel naar Nina Kessler. Zij haalde het met een voorsprong van 6 seconden voor Riejanne Markus. Tessa Neefjes was goed voor brons.

Foto’s copyright Roberto Bettini – Bettiniphoto / UEC