Nederland met 8-koppige selectie naar WK MTB in Mont-Sainte-Anne

Sport
13 August 2019 — Jan Geys

Daags na het wereldbekerweekend in Lenzerheide heeft de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt zijn selectie voor de wereldkampioenschappen mountainbike bekendgemaakt. Die wereldkampioenschappen vinden van 28 augustus tot en met 1 september plaats in het Canadese Mont-Sainte-Anne.

Dat Mathieu van der Poel de grote afwezige zou zijn in deze selectie, wisten we al langer. Toch reist bondscoach Gerben de Knegt met het nodige vertrouwen naar Canada: “Zelfs zonder Mathieu van der Poel hebben we een bijzonder sterke selectie samengebracht voor Mont-Sainte-Anne. Met de beide Anne’s hebben we bij de vrouwen twee podiumkandidaten in onze rangen. Sophie von Berswordt is onze derde dame op het WK en ze is haar plek meer dan waard door haar constante presteren in de subtop als eerstejaars elite-vrouw.”

“Met Milan Vader hebben we de nummer drie van het laatste EK in onze selectie. Milan is nog jong, maar hij heeft dit jaar met zijn bronzen medaille op het EK en zijn zesde plaats in Val di Sole getoond dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd. Met David Nordemann hebben we een erg sterke laatstejaars belofte die vorig jaar al derde werd op het wereldkampioenschap. In die categorie gaat ook Mick van Dijke mee”, vervolgt De Knegt.

De selectie wordt aangevuld met jonkies Niek Hoornsman (junior-mannen) en Puck Pieterse (junior-vrouwen).

De Nederlandse selectie voor het WK MTB in Mont-Sainte-Anne:

Elite mannen: Milan Vader
Elite vrouwen: Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt
U23 mannen: David Nordemann, Mick van Dijke
Junior-mannen: Niek Hoornsman
Junior-vrouwen: Puck Pieterse