Nederlands kampioen XCO David Nordemann stopt met onmiddellijke ingang!

Door Jan Geys -

  • Sport

Nederlands kampioen XCO David Nordemann stopt met onmiddellijke ingang!

Verrassend en onverwacht nieuws uit Val di Sole. Daar heeft de Nederlandse kampioen XCO David Nordemann zijn team en de buitenwereld immers laten weten te stoppen met zijn professionele mountainbikecarrière. Het Europese kampioenschap in Polen afgelopen weekend was de laatste race voor hem. 

Nordemann moest de afgelopen jaren heel wat tegenslagen overwinnen: “Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen met mijn racecarrière. Ik had voordien al enkele momenten waarop ik op het punt stond te stoppen met racen. Ik ben altijd doorgegaan omdat ik niet wilde stoppen op een dieptepunt. De afgelopen weken ben ik gaan beseffen dat ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven wil beginnen. Ik fiets nog steeds graag en train veel, maar ik heb niet meer de motivatie om te vechten in de races. Ik heb er echt van genoten om in dit team te zitten en met mijn vrienden de wereld rond te reizen. Nu kijk ik uit naar een ander leven met nieuwe uitdagingen. Ik wil het teammanagement, Petra en Bart bedanken voor de 7 jaar die ik heb doorgebracht met de ploeg. Er waren veel ups en downs, maar ik zal altijd terugkijken op een geweldige tijd die ik me altijd zal herinneren.”

Bart Brentjens, teammanager van het KMC Mountainbike Racing Team: “We vinden het erg jammer dat David zijn carrière als professionele mountainbiker zo plotseling beëindigt. David is een atletisch zeer sterke renner die het potentieel had om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs 2024. We hebben samen met David veel mooie momenten beleefd in de jaren dat hij voor ons team reed, met als hoogtepunt zijn bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen U23 in Lenzerheide, in 2018. Vorig jaar werd David Nederlands kampioen XCO, een zeer emotioneel moment voor hem na een lange periode van pech. David had verschillende zware crashes en het herstel verliep niet altijd gemakkelijk. Hij vocht zich altijd een weg terug en het winnen van de nationale kampioenschappen gaf hem een enorme ontlading. We wensen David veel succes en veel geluk voor de toekomst.”

Foto’s copyright @Vincent Engel Photography

DoorJan Geys