Nederlandse en Belgische eindwinst in Costa Blanca Bike Race

Sport
3 February 2020 — Jan Geys

Githa Michiels en Hans Becking zijn alvast goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Samen met hun respectievelijke teammaatjes Rebecca McConnell en Tiago Ferreira waren ze in het zonnige Spanje aan het feest in de vierdaagse Costa Blanca Bike Race.

Eindelijk is het dan toch gelukt voor Hans Becking om de Costa Blanca Bike Race achter zijn naam te schrijven. Becking is een trouwe deelnemer aan de Zuid-Spaanse wedstrijd, maar moest tot de editie van dit jaar wachten om de trofee eindelijk mee naar huis te mogen nemen.

En dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Na drie dagen en twee ritzeges leek er in de slotrit geen vuiltje aan de lucht voor het Nederlands-Portugese succesduo, maar een lekke band deed de zenuwen alsnog door de lichamen gieren. Gelukkig konden Becking en Ferreira rekenen op de hulp van ploegmakkers José Dias en Andreas Miltiadis om de boel recht te zetten.

Ook de teams van Buff-Scott deelden in de brokken. Konny Looser en Enrique Morcillo verdedigden in de slotrit hun derde plaats in het klassement, maar mechanische pech sloeg hun ver terug in de uitslag. Nog slechter verging het hun ploegmakkers José María Sánchez en Francesc Guerra, de winnaars van de derde rit. Guerra viel in de slotrit en werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar er gevreesd werd voor een breuk aan het schouderblad.

In de eindstand haalden Becking en Ferreira het voor Daniel McConnell en Anton Sintsov. De Noren Emil Hasund en Anders Johannessen zorgden voor de verrassing door als derde te eindigen nadat ze ook de slotrit wisten te winnen.

Githa Michiels en Rebecca McConnell volgen zichzelf op als eindwinnaressen van de Costa Blanca Bike Race. Met een ritzege meer dan vorig jaar – in 2019 miste het duo de zege in de klimtijdrit door een verkeerde afslag te nemen – kan het duo tevreden terugkijken op de voorbije vier dagen.

Rocío García del Alba en Lejla Tanovic eindigden als tweede, Greete Steinburg en Janika Loiv als derde.

Foto’s copyright CanoFotoSports/Costa Blanca Bike Race