Nederlandse selectie EK MTB Brno bekend

Door Jan Geys -

  • Sport

Nederlandse selectie EK MTB Brno bekend

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor de Europese kampioenschappen mountainbike bekendgemaakt. Die Europese kampioenschappen vinden van 25 tot en met 28 juli plaats in het Tsjechische Brno. De speerpunten van het team zijn Anne Terpstra en Mathieu van der Poel, terwijl Anne Tauber de grote afwezige is in de selectie.

Bij de elites moet Nederland het wel stellen zonder die andere grote medaillekandidaat, Anne Tauber. Zij is de grote afwezige in deze selectie omdat ze dit seizoen de Europese kampioenschappen niet in haar wedstrijdplanning heeft opgenomen.

Maar Nederland heeft nog andere ijzers in het vuur voor een medaille. David Nordemann (in Les Gets nog vijfde in de World Cup bij de U23) en Puck Pieterse hebben al meermaals getoond dat ze internationaal voor de prijzen kunnen meedoen. En in de eliminator kan Nederland rekenen op ex-Europees kampioen Jeroen van Eck, die momenteel tweede staat in de tussenstand om de wereldbeker.

Bij de elites is het ook uitkijken naar de eerste deelname van Milan Vader (dit weekend als eerstejaars elite nog knap 13de in de wereldbeker van Les Gets) en Sophie von Berswordt (21ste in Les Gets, eveneens als eerstejaars elite). Ceylin del Carmen Alvarado, Mick van Dijke, Tim van Dijke en Niek Hoornsman maken de Nederlandse selectie compleet.

Nederlandse selectie EK MTB Brno:

Elite-mannen: Mathieu van der Poel, Milan Vader

Elite-vrouwen: Anne Terpstra, Sophie von Berswordt

U23-mannen: David Nordemann, Mick van Dijke, Tim van Dijke

U23-vrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado

Junior-mannen: Niek Hoornsman

Junior-vrouwen: Puck Pieterse

Eliminator: Jeroen van Eck

DoorJan Geys