Nederlandse selectie voor Tokio bekend

Door Jan Geys -

  • Sport

Nederlandse selectie voor Tokio bekend

Geen verrassingen in de Nederlandse MTB-selectie voor de mountainbikewedstrijden op de Olympische Spelen in Tokio. Nederland heeft bij beide wedstrijden twee startplaatsen beschikbaar en bondscoach Gerben de Knegt maakte bekend dat die plaatsen gaan naar Mathieu van der Poel en Milan Vader bij de mannen en Anne Tauber en Anne Terpstra bij de vrouwen. De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse mountainbikers aan de gestelde voorwaarden.

De selectie bezorgde De Knegt dan ook weinig hoofdbrekens. “We kunnen sowieso stellen dat deze vier sporters de afgelopen jaren een hoog niveau hebben weten te behalen, waar andere landgenoten nog niet aan hebben kunnen tippen. Dat hoge niveau geeft ook vertrouwen in de kansen van deze ploeg. Ik denk dat we met Mathieu van der Poel absoluut een medaillekandidaat in huis hebben voor de wedstrijd bij de mannen, maar ook de andere drie hebben in het verleden laten zien met een goede dag voor het podium mee te kunnen doen in een goed bezette wedstrijd.”

Verder denkt de bondscoach ook dat het parcours de geselecteerde Nederlanders goed moet liggen. “We hebben alvast een goede indruk gekregen dankzij een testwedstrijd, waar Anne Terpstra nog als derde is geëindigd. De mountainbikers krijgen een ronde voorgeschoteld met relatief korte klimmen, het komt straks in Tokio vooral op kracht en snelheid aan. Dat ligt onze sporters goed en het parcours is ook goed trainbaar voor onze renners in de aanloop naar de Olympische Spelen.”

Het mountainbiken staat voor 26 en 27 juli op de olympische planning.

DoorJan Geys