Nederlandse titels XCM voor Lars Boom en Annemiek van Vleuten

Door Jan Geys -

  • Sport

Nederlandse titels XCM voor Lars Boom en Annemiek van Vleuten

Lars Boom en Annemiek van Vleuten hebben zich in een bijwijlen kletsnat Eijsden tot de nieuwe Nederlandse kampioenen XCM gekroond. Lars Boom moest daarvoor in de sprint afrekenen met zijn twee medekompanen terwijl Van Vleuten al vroeg in de wedstrijd solo het hazenpad koos.

Lars Boom verdiende zijn sporen al meermaals op de weg en in het veld maar een Nederlandse titel XCM had hij nog niet in zijn kast hangen. Na een wedstrijd van 110 kilometer doorheen het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek vloerde hij uittredend kampioen Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs in een sprint met drie. Bram Tankink, een ploegmakker van Lars Boom bij LottNL-Jumbo eindigde als vierde en Hans Becking vervolledigde de top vijf.

Bij de dames stond er geen maat op de wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten. Van Vleuten trok al vroeg op avontuur en won uitgerekend op haar verjaardag haar eerste nationale titel XCM. Ze haalde het met meer dan negen minuten op Hielke Elferink en Karen Brouwer.

Bij de beloften ging de titel naar David Nordemann, die met deze nieuwe titel zijn collectie verder aanvult nadat hij eerder dit seizoen ook al nationaal kampioen XCO werd.

De podia bij de masters 30+, masters 40+, masters 50+ en de sportklasse.

Uitslag Nederlands kampioenschap XCM 2017:

www.bartbrentjens-challenge.com/index.php?pageId=57

Morgen komen we nog uitgebreid terug op de Bart Brentjens Challenge 2017, die ook geldt als Nederlands kampioenschap XCM.

DoorJan Geys