Nieuw 2021 | Shimano MTB-collecties: voor de trails, niet voor de kleerkast!

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Nieuw 2021 | Shimano MTB-collecties: voor de trails, niet voor de kleerkast!

Shimano kleedt zowel mannelijke als vrouwelijke mountainbikers van top tot teen. De nieuwe Shimano mountainbike-collecties bieden naast veelzijdigheid in de verschillende seizoenen, kledij voor zowel de beginnende als de ervaren mountainbiker. Het is een collectie die gebruikt moet worden, op de trails, niet om in de kleerkast te laten hangen.

Explorer-collectie

De Explorer-Collectie is samengesteld uit hoogwaardige en veelzijdige kledij. Ze bevat beproefde technologieën die door de profs worden gebruikt maar voor pasvorm, kleuren en prijzen speciaal werden afgesteld op de behoeften van de beginnende mountainbiker. 

Elk shirt is verkrijgbaar in meerdere kleuren en past bij de andere items uit de Shimano MTB-collectie, de Shimano-schoenen en accessoires.

Veelzijdigheid troef

De veelzijdigheid van de Explorer-collectie betekent dat je niet veel uitrusting nodig hebt om het maximale uit je rit te halen. De stoffen, details en technologieën zijn geschikt voor een groot aantal trail- en weersomstandigheden en bieden maximale effectiviteit.

Herencollectie

Het Shimano Nagano Variable Jacket is winddicht, waterafstotend en ademend, waardoor het zeer geschikt is voor natte ritten en modderachtige omstandigheden. Het Nagano Variable Jacket houdt de kou buiten en houdt de biker heerlijk droog in de regen.

De Kita-trui is voorzien van een duurzame, goed ademende en sneldrogende stof en een subtiel ontwerp dat zich thuis voelt op snelle trails.

Mogelijkheid tot combineren

De meeste items in deze Shimano-collectie bieden ademende bescherming tijdens de zomermaanden en in de winter geven ze comfort door ze als laagjes over elkaar te dragen.

Het Myoko-jersey met korte mouwen is bijvoorbeeld een prima shirt op zonnige dagen maar kan evengoed gebruikt worden als basis- of tussenlaag in de wintermaanden. Combineer dit jersey dan met een dikker shirt of een winterjas.

De Fukui-fietsbroeken zijn licht en luchtig in de zomer, maar bieden ook bescherming tegen regen en modder, waardoor men langer droog en warm blijft als het koud is.

De Explorer-collectie bestaat uit het Nagano Variable-jack, Kita-shirt, Myoko-shirt en Fukui-broek.

Damescollectie

Voor de dames omvat de Explorer-collectie de Sagami- en Saikolijn die specifiek zijn ontworpen voor vrouwen. De balans tussen stijl, veelzijdigheid en duurzaamheid voor een betaalbare prijs helpt beginnende fietsers ten volle te genieten van het buitensporten.

De Sagami- en Saikoshirts zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en designs. De collectie is zowel stijlvol als sportief en gemaakt om de mountainbikester zich vanaf het begin comfortabel en zelfverzekerd te laten voelen.

Net als bij de herencollectie staat de Explorer-lijn ook hier garant voor veelzijdigheid. De stoffen, details en technologieën zijn geschikt voor een groot aantal trail- en weersomstandigheden en bieden maximale effectiviteit met minimale poespas. Het Sagami-shirt is bijvoorbeeld een ademende en sneldrogende cross-over dat geschikt is voor zowat alle trails.

Hoewel comfort en plezier kenmerkend zijn voor de Explorer Collectie, komen de functionaliteit en duurzaamheid van deze kleding echt tot hun recht naarmate bikesters zich meer thuis gaan voelen op de trails. Hoogwaardige stoffen, duurzame waterafstotende behandelingen (DWR) en stevige constructies zijn essentiële onderdelen van het DNA van de Shimano Explorer Collectie.

Van zomerse ritten tot winterse tochten en op vlakke paden tot steilere singletracks, de Explorer Collectie blijft comfortabel, zelfs als mountainbikers hun grenzen verleggen …

De prijzen zijn ons momenteel nog niet bekend.

Meer info via bike.shimano.com

DoorJurgen Groenwals