Nieuw 2022 | BH Lynx Race Carbon RC: carbon en prestaties aan sterke prijzen

Techniek
2 October 2021 — Jeffry Goethals

De nieuwe BH Lynx Race Evo, die vorig jaar verscheen, sprak ons onmiddellijk aan toen we hem testten, zowel in zijn 100 als in zijn 120mm versie. Dankzij het gebruik van een iets goedkopere koolstofvezel is hij vanaf nu ook verkrijgbaar in een meer betaalbare Lynx Race RC-versie. Het frame van de vorige generatie, dat in veel opzichten nog steeds up-to-date is, blijft in de catalogus als een nog goedkoper model en dat onder de naam BH Lynx MC.

De BH Lynx Race Evo, die vorig jaar werd gelanceerd als topmodel, heeft zich al snel geprofileerd als een fiets om in de gaten te houden in het XC/Downcountry segment met zijn twee versies van 100 en 120mm. Om meer te weten te komen over de Evo, kun je onze volledige test van deze beide versies lezen of herlezen. Nu wordt de Lynx-familie uitgebreid met de komst van de Lynx Race Carbon RC.

Tot nu toe rekende de Lynx RC nog steeds op het frame van de vorige Lynx-generatie. Nu krijgt de “RC”-versie dezelfde geometrie en het vernieuwde veringsconcept van zijn grote broer.

De nieuwe Lynx Race Carbon RC heeft dus hetzelfde oversized hoofddraaipunt als de Evo om een hoger niveau van stijfheid te bekomen, evenals de interne kabelgeleiding waarbij de kabels direct in het balhoofdstel verdwijnen. Het enige dat echt anders is, is de gebruikte koolstofvezel, die even sterk maar iets zwaarder (en dus goedkoper) is. Het gewicht van het RC-frame (zonder schokdemper) zit zo op 2200g in vergelijking met de 1850g van de Evo-versie.

Op deze manier is BH erin geslaagd om de prijzen heel aantrekkelijk te maken! Het instapmodel van de BH Lynx Race Carbon RC begint op 3199 euro en de collectie gaat tot 4699 euro, terwijl de Evo-versie op 4999 euro begint en tot 8999 euro gaat. In totaal verschijnen er 4 nieuwe RC-modellen in de catalogus; één LT-versie (120mm) en drie XC-versies (100mm – hier afgebeeld). Merk ook op dat deze nieuwe BH Lynx Race Carbon RC modellen – tegen een meerprijs – ook opgenomen zijn in het BH Unique concept waarmee je de lak van je eigen fiets kunt samenstellen uit 32.000 mogelijke combinaties.

Het frame van de vorige Lynx generatie staat nog steeds in de catalogus om zo een volledig carbon full-suspension fiets aan te bieden die nog steeds up-to-date is,  maar voor een nog toegankelijkere prijs, tussen 2399 euro (versie hierboven) en 2699 euro.

Meer informatie: https://www.bhbikes.com/nl_BE/mtb/cross-country