Nieuw 2022 | De Canyon Grail doet nu alles nog beter

Door Jeffry Goethals -

  • Techniek

Nieuw 2022 | De Canyon Grail doet nu alles nog beter

Een van de meest herkenbare gravelfietsen van de afgelopen jaren is terug voor modeljaar 2022! De Grail was reeds in alle seizoenen en bij alle weersomstandigheden uiterst geschikt voor gravelwegen en tegelijk ook best snel op asfalt. Voor 2022 vervaagt de Grail de grens tussen snelheid op de weg en gravelcapaciteiten nog iets meer, dankzij nieuwe specificaties en een aantal nieuwigheden die op beproefde concepten zijn toegepast. Nieuwe aansprekende kleuren, een uitgebreide reeks accessoires, zoals grote spatborden, verlichtingsopties en opbergoplossingen … De Heilige Graal? Canyon zou die wel eens kunnen gevonden hebben!

De 2022 Grail collectie wordt aangevoerd door de high-end Grail CF SLX, gebouwd rond een carbon frame, dat door Canyon aangekondigd wordt op 830 gram, met een afmontage die de weegschaal laten doorslaan op iets meer dan 8 kilogram. Daaronder biedt de Grail CF SL een sterke fiets in het middensegment met een ganse reeks aan verschillende modellen tegen de concurrerende prijzen waar Canyon om bekend staat. Beide carbon platformen zijn voorzien van de iconische Double Decker Bar, een unieke constructie die de ergonomie van het stuur verbetert door meer keuzes aan handposities en vibratiereductie te bieden. Op alle carbon modellen zitten betrouwbare DT Swiss gravelwielen met de nieuwe Schwalbe G-One R in 40mm breedte.

Ook de zeer populaire een veelgeprezen Grail AL is weer van de partij. Elektronisch schakelen doet voor het eerst zijn intrede op dit prijspunt met Sram’s nieuwe Rival XPLR eTap AXS groepset, terwijl de Grail 7 AW (AW staat voor All Weather) uitpakt met krachtige Lupine voor- en achterlichten en grote spatborden. Ideaal voor barre natte wintertochten.

Gelijktijdig met de nieuwe versie van de Grail, heeft Canyon ook zijn LOAD productengamma uitgebreid. Een nieuwe stuurtas biedt twee liter waterdichte opbergruimte met meerdere bevestigingsmogelijkheden voor zowel het dubbeldekker stuur als gewone sturen. De nieuwe Frame Bag past naadloos in de voorste driehoek van de Grail CF modellen en biedt zo ruimte om voeding en reparatiemateriaal mee te nemen tijdens de rit.

Meer informatie, prijzen en beschikbaarheid op: www.canyon.com

Onze vroegere test van de Canyon Grail kan je hier nalezen: www.vojomag.nl/test-gravel-canyon-grail-cf-sl-8-0-een-bigeniaal-plan

Foto’s copyright Canyon

DoorJeffry Goethals