Nieuw 2023 | Husqvarna Light Cross: een e-bike met 120 millimeter veerweg

Techniek
14 February 2023 — Jan Geys

Van Husqvarna waren we tot hiertoe vooral all-mountain modellen gewend (denk maar aan de Mountain Cross), maar met de Light Cross brengen de Zweden nu ook een trailmodel op de markt. 

“Een ultra-wendbaar platform van 120 millimeter”, zo omschrijft Husqvarna deze Light Cross. Over het algemeen neemt deze nieuwkomer de innovatieve visuele lijnen van de Mountain Cross over.

Terwijl de duurdere versies (LC6, LC5 en LC4) zijn uitgerust met een carbon voordriehoek en een aluminium liggende achtervork, zijn de LC3-, LC2- en LC1-modellen volledig uit aluminium vervaardigd. Dit 27,5″-frame is uitgerust met een vork van 130 millimeter, terwijl er achteraan 120 millimeter veerweg voorhanden is.

Een Shimano EP8-motor zorgt voor de nodige ondersteuning. Bij de batterij zien we op de carbon modellen geen verschil met de Mountain Cross: zij zijn uitgerust met de 720 Wh Core S3-batterij die werd ontwikkeld door Husqvarna zelf. De goedkopere modellen worden op pad gestuurd met de nieuwe 630 Wh Core S1-batterij, met uitzondering van het instapmodel (LC1) waarop we een 540 Wh-batterij zien.

De Light Cross is vanaf nu beschikbaar en wordt geleverd in 6 versies, elk met een specifieke kleur. Prijzen gaan van 4499 euro (LC 1) tot 6899 euro (LC6).

Meer info via www.husqvarna-bicycles.com