Nieuw 2023 | Race Face Era carbon: onfeilbare schoonheid?

Techniek
3 November 2022 — Jeffry Goethals

Er was al de Next R in carbon en recent werd ook de nieuwe aluminium Turbine gelanceerd. Maar nu heeft Race Face nog een nieuw carbon crankstel onthuld. De Era is bedoeld voor het trail- en endurosegment en heeft enkele belangrijke verbeteringen zoals: een nieuwe stalen versterking, betere Q-Factor, lager gewicht en … kleurtjes!

“De sterkste, stijfste en duurzaamste” is hoe Race Face zijn nieuw crankstel omschrijft. De cranks van de nieuwe Race Face Era crankset zijn verkrijgbaar in lengtes van 165, 170 en 175mm en zijn voorzien van een roestvrijstalen beschermplaat om slijtage door schoenen te voorkomen en de cranks zo voor lange duur optisch in optimale conditie te houden. Daarnaast is ook de schroefdraad voor de bevestiging van de pedalen versterkt en meer geïntegreerd met het carbon.

RaceFace heeft aangekondigd dat het heeft gewerkt aan het verbeteren van de Q-factor, oftewel de interne afstand tussen de twee cranks van het crankstel, die bij dit nieuwe model 176mm bedraagt. Hierdoor kan volgens het Amerikaanse merk een optimale trapefficiëntie en stabiliteit worden bereikt. Wat het gewicht betreft: Race Face hun weegschaal belooft 483g voor de 170mm versie met een 32-tands kettingblad, wat best licht is voor een crankstel ontworpen voor stevig gebruik.

Het ontbreekt bij deze nieuwkomer van Race Face niet aan personalisatie, want er zijn niet minder dan zeven verschillende crankset markeringskleuren en acht kleuren voor de kleine rubberen beschermingen die aan het uiteinde van de cranks worden geplaatst.

De Race Face Era Carbon kost 489 euro en wordt geleverd met levenslange garantie, inclusief schade ten gevolge van een crash! We zullen de nieuwe crank zeer binnenkort kunnen uitproberen. Wordt vervolgd …

Meer informatie: https://www.raceface.com