Nieuw 2023 | Race Face Era carbon: onfeilbare schoonheid?

Door Jeffry Goethals -

  • Techniek

Nieuw 2023 | Race Face Era carbon: onfeilbare schoonheid?

Er was al de Next R in carbon en recent werd ook de nieuwe aluminium Turbine gelanceerd. Maar nu heeft Race Face nog een nieuw carbon crankstel onthuld. De Era is bedoeld voor het trail- en endurosegment en heeft enkele belangrijke verbeteringen zoals: een nieuwe stalen versterking, betere Q-Factor, lager gewicht en … kleurtjes!

RaceFace heeft aangekondigd dat het heeft gewerkt aan het verbeteren van de Q-factor, oftewel de interne afstand tussen de twee cranks van het crankstel, die bij dit nieuwe model 176mm bedraagt. Hierdoor kan volgens het Amerikaanse merk een optimale trapefficiëntie en stabiliteit worden bereikt. Wat het gewicht betreft: Race Face hun weegschaal belooft 483g voor de 170mm versie met een 32-tands kettingblad, wat best licht is voor een crankstel ontworpen voor stevig gebruik.

Het ontbreekt bij deze nieuwkomer van Race Face niet aan personalisatie, want er zijn niet minder dan zeven verschillende crankset markeringskleuren en acht kleuren voor de kleine rubberen beschermingen die aan het uiteinde van de cranks worden geplaatst.

De Race Face Era Carbon kost 489 euro en wordt geleverd met levenslange garantie, inclusief schade ten gevolge van een crash! We zullen de nieuwe crank zeer binnenkort kunnen uitproberen. Wordt vervolgd …

Meer informatie: https://www.raceface.com

DoorJeffry Goethals