Nieuw | BMC Twostroke en Fourstroke: met Sram GX AXS!

Techniek
13 April 2021 — Jan Geys

Het is amper een week geleden dat Sram de nieuwe GX AXS-aandrijving presenteerde of het Zwitserse BMC presenteert meteen twee modellen die zijn uitgerust met de fameuze aandrijflijn: de Twostroke 01 One en Fourstroke 01 Two. De verwachting is dat de komende weken er nog heel wat modellen uit het middensegment bijkomen.

Aan de frames van deze modellen wijzigt er op technisch vlak niets, meer daarover in onze respectievelijke reviews: BMC Twostroke: een bijna-meesterwerk en BMC Fourstroke: onstuimige xc-hengst.

Naast de nieuwe aandrijflijn – met op beide fietsen een 10-52 cassette en een 34T-kettingblad – is de grootste verandering op de Twostroke de nieuwe rode metaalkleur. De Fourstroke behoudt zijn lichtgrijze kleur maar de kleur van het logo verandert wel, dat logo is niet lager in het zwart maar wel in iriserende kleuren.

Afremmen doe je op dit laatste model niet langer met Shimano Deore XT 2-zuigerremmen, maar wel met Sram Level TLM-exemplaren met schijven van 180/160 millimeter.

Deze nieuwe versies vervangen de oude Twostroke 01 One en Fourstroke 01 Two in het gamma, ook al staan de twee generaties in bepaalde regio’s voorlopig nog zij aan zij op de website van het merk. De Twostroke 01 One zou vanaf april verkrijgbaar zijn, de Fourstroke 01 Two vanaf mei.

Heb je interesse, reken dan op 5499 euro voor de Twostroke en 6999 euro voor de Fourstroke, wat gevoelig duurder is dan de vorige generatie (+ 1500 euro in beide gevallen). BMC rechtvaardigt dit door de algemene prijsstijgingen (grondstoffen, onderdelen, transport, …) waar alle merken door getroffen worden en zegt ons “geen andere keuze te hebben dan deze stijging door te rekenen in de prijzen.”

Meer info via bmc-switzerland.com