Nieuw | Camelbak lanceert zijn M.U.L.E-tassencollectie

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Camelbak lanceert zijn M.U.L.E-tassencollectie

Camelbak staat bekend om zijn rugzakken of vesten met drinksystemen en lanceert nu zijn assortiment fietstassen. Zoals de naam al doet vermoeden, belooft de M.U.L.E-collectie je alle ruimte te bieden die je nodig hebt voor jouw excursies, met als extra bonus de integratie van een waterzak. Presentatie:

Voor zijn nieuwe assortiment M.U.L.E-bagagetassen onthult Camelbak een set van zes verschillende tassen. Het ontwerp is op alle modellen vergelijkbaar, met oude zeildoeken die zijn gerecycled tot grijze stof en zijn voorzien van blauwe stiksels, maar ook met de wens om ze compatibel te maken met zoveel mogelijk fietsen door ze uit te rusten met bevestigingssystemen met riemen of klittenbandsluitingen.

De zadeltassen worden met riemen aan de rails en de zadelpen bevestigd. Hier lijkt Camelbak geen revolutie teweeg te brengen in de zadeltassenmarkt, maar dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Je hebt de keuze tussen een volume van 1 L bij een gewicht van 160 gram of 9 L bij een gewicht van 340 gram. In beide gevallen zijn de tassen IPX5 gecertificeerd (bescherming tegen waterstralen uit alle richtingen met een waterslang).

Aan het andere uiterste van de fiets vinden we het stuur en voor deze locatie biedt Camelbak ook twee tassen aan. De hoofdtas van 12 liter is een beetje anders dan de andere modellen op de markt. Dankzij het bevestigingssysteem met een aluminium staaf (afneembaar) kan de tas voor het stuur worden geplaatst, waardoor er ruimte vrijkomt voor de handen van de rijder en de installatie van accessoires op het stuur wordt vergemakkelijkt. Het aangeboden volume indachtig, heeft Camelbak ervoor gekozen een grote opening te ontwerpen die van boven toegankelijk is (erg praktisch voor bijvoorbeeld een slaapzak). Aan de zijkanten vinden we ook een zak met ritssluiting en een net.

Vooraan biedt Camelbak ook een tas aan voor een snack of bidon die is ontworpen om in de hoek tussen het stuur en de stuurpen te worden bevestigd, waardoor een kleine, gemakkelijk toegankelijke opbergruimte ontstaat. Dit accessoire is het enige in het M.U.L.E-assortiment dat niet IPX5-gecertificeerd is (logisch gezien het sluitsysteem met een eenvoudige koord).

Blijft alleen het midden van het frame over en hiervoor biedt Camelbak een frametas aan met een drinksysteem (ook verkrijgbaar zonder de frametas).

De tas wordt met klittenband aan het frame bevestigd, net als de kleine bevestigingshaak waarmee je de slang aan het stuur kunt bevestigen als je niet drinkt. De frametas is verkrijgbaar in S of L, maar het watervolume van 2 L blijft hetzelfde ongeacht de versie. Het verschil wordt gemaakt in het laadvolume zodra de waterzak is geïnstalleerd: 1 L op het S-model versus 2,5 L voor de L.

Adviesprijzen:

  • Zadeltas: 39,99 euro (1L) / 89,99 euro (9L)
  • Stuurtas: 99,99 euro (12L)
  • Stuurpentas: 29,99 euro
  • Frametas: 139,99 euro (S), 149,99 euro (M)
  • Quick Stow-waterzak: 49,99 euro

Meer info via Camelbak

Foto’s Valentin Colin / Colin Belisle

DoorJan Geys