Nieuw | Canyon Neuron AL YoungHero: voor kinderen!

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Canyon Neuron AL YoungHero: voor kinderen!

Parallel aan de presentatie van zijn nieuwe Neuron AL, onthulde Canyon ook een YoungHero-versie gewijd aan de kinderen onder ons. Na de hardtails Offspring (in 16 en 20 inch) en Grand Canyon (in 24 inch) lanceert het Duitse merk met deze Neuron nu een full suspension voor deze categorie. Wij zetten alles even op een rij.

Om zich aan de, in het algemeen, lichtere kinderen aan te passen, werd de setup van de veringen onder handen genomen. Ook de onderdelen zijn verschillend; enerzijds om de prijs te doen zakken (1499 euro tegenover 1799 euro voor de Neuron AL 6.0) en anderzijds om bepaalde onderdelen makkelijker aan te passen aan de kindermaat. Demper en vork zijn wel identiek aan de exemplaren op de Neuron AL 6.0, met een RockShox Deluxe achteraan en een RockShox Judy Silver vooraan.

De fiets wordt standaard verkocht met een gewone zadelpen die desgewenst kan ingekort worden. Een Sram SX Eagle met een voorblad met 30 tanden en traparmen van 165 millimeter zorgt voor de aandrijving, terwijl op de Neuron AL 6.0 een Shimano SLX/XT-aandrijving de dienst uitmaakt. Om nog wat gewicht te besparen, koos Canyon vooraan voor een smallere velg dan het exemplaar van 30 millimeter op de modellen voor volwassenen. Ook de banden zijn smaller.

Doordat er weinig ruimte is in het frame, is het onmogelijk om een klassieke bidonhouder te monteren. Gelukkig beschikt Canyon over een bidonhouder voor kleine fietsmaten zodat er twee kleine bidons van elk 400 ml meegenomen kunnen worden.

Meer info via www.canyon.com

Onze eerste indruk van de nieuwe Canyon Neuron AL 7.0: www.vojomag.nl/test-nieuw-canyon-neuron-al-logisch-vervolg

DoorJan Geys