Nieuw | Cube 2020: een compleet en indrukwekkend gamma - Cube 2020: e-mountainbikes

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Nieuw | Cube 2020: een compleet en indrukwekkend gamma - Cube 2020: e-mountainbikes

Cube 2020: e-mountainbikes

De e-mountainbikes van Cube hebben een hele metamorfose ondergaan. Cube maakt dit jaar namelijk gebruik van de allernieuwste Bosch CX-motoren, die compacter en lichter werden, en een grotere accu, de Bosch PowerTube 625.

Stereo Hybrid 160HPC Action Team

De compleet nieuwe Stereo Hybrid 160 HPC is Cube’s elektrische enduro-bike, gebouwd rond de compacte CX-aandrijflijn van Bosch. Motor en batterij zijn ondergebracht in het HPC-carbon frame. De batterij is ondergebracht in de onderbuis, onder een stevige en waterdichte afdekklep. Met het Modular Battery System kan je ofwel een standaard 500 WH-batterij of – als je nog hoger en verder wilt – een zwaardere 625 Wh-batterij plaatsen. De aluminium achterbrug is voorzien van extra grote lagers in de draaipunten. Het frame wordt gekenmerkt door een agressieve geometrie. Er is plaats voor een kettinggeleider en de onderbuis biedt ruimte aan een bidonhouder.

De Stereo Hybrid 160HPC Action Team is uitgerust met de favoriete componenten van de teamrijders. De schokdemping en tractie zijn in handen van Fox, met vooraan een 36 Float Factory met 170 millimeter veerweg en achteraan een Float DPX2 schokdemper, beide met Kashima-coat, net als de Transfer dropper post overigens. Shimano XT zorgt samen met de Bosch CX-motor voor de aandrijving. Shimano levert verder XT-vierzuigerremmen met 203 millimeter remschijven. Rond de extra brede Newmen-velgen ligt een Magic Mary vooraan en een Hans Dampf achteraan, beide 2.6” dik. Voor 5999 euro waan je je een heuse elektrische teamrijder.

Stereo Hybrid 120 Race 625 29

De Stereo Hybrid 120 Race 625 29 werd voor 2020 geheel vernieuwd. De nieuwe Bosch CX-aandrijflijn met compacte motor werd samen met de batterij ondergebracht in een oversized aluminium onderbuis. Ook hier is het Modular Battery System voorzien.

Fox levert een 34 Rythm-voorvork en een Float DPS-demper, Schwalbe zorgt voor 2.6” brede Smart Sam-banden. Shimano zorgt voor zowel het versnellen als het vertragen. Het eerste door middel van de 12-speed XT/SLX transmissie, het tweede met een set betrouwbare en krachtige BR-MT 420-schijfremmen, met op beide wielen een extra grote remschijf van 203 millimeter. Om de veelzijdigheid naar een hoger plan te tillen, voorzag Cube in montagepunten voor spatborden, een bagagedrager en zelfs een stevige achterstandaard. Verkoopprijs: 4199 euro.

Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 625 29

Deze compleet nieuwe full suspension hybride trailbike is gebouwd rond de nieuwe, supercompacte CX aandrijflijn. Motor en batterij zijn ondergebracht in een HPC carbon frame, de batterij is ondergebracht in de schuine buis, onder een stevige en waterdichte afdekklep. Ook hier wordt het Modular Battery System aangeboden. De verbeterde Agile Trail geometrie zorgt voor meer rijdynamiek en controle. Een oversized 1.5 inch balhoofdbuis met daarin een RockShock 35 Gold-voorvork laat je nauwkeurig sturen, achteraan wordt beroep gedaan op een RockShox Deluxe Select-demper. Een 12-speed SX Eagle-transmissie van Sram brengt jouw trapkracht en de ondersteuning van de motor over op het achterwiel. Verkoopprijs: 3999 euro.

Cube Reaction Hybrid EXC 625 29

De gloednieuwe Reaction Hybrid 29 heeft als basis een sterk en stijf frame van intensief bewerkt aluminium, met onderin de nieuwe, extreem compacte Bosch CX aandrijflijn van de vierde generatie met Modular Battery System. De accu is hierbij volledig in de onderbuis ondergebracht, onder een makkelijk toegankelijke klep, uiteraard met slot afsluitbaar. Dankzij dit ontwerp heb je niet alleen de mogelijkheid later een zwaardere accu te monteren, maar past op de onderbuis ook een bidonhouder. Het frame is geschikt voor een 120 millimeter voorvork en alle kabels lopen binnendoor, waarbij de mogelijkheid tot dropper post eveneens voorzien is. Verkoopprijs: 2999 euro.

Meer info op www.cube.eu

Op de volgende pagina brengen we tot slot een overzicht van de kids mountainbikes uit het gamma van Cube 2020 >>>

DoorJurgen Groenwals