Nieuw | Cube 2020: een compleet en indrukwekkend gamma - Cube 2020: kids mountainbikes

Door Jurgen Groenwals -

  • Techniek

Nieuw | Cube 2020: een compleet en indrukwekkend gamma - Cube 2020: kids mountainbikes

Cube 2020: kids mountainbikes

Reaction C:62 Youth

De Reaction C:62 is een hoogwaardige carbon hardtail voor kinderen. Het hier gebruikte C:62 carbon is identiek zoals gebruikt in de frames voor volwassenen. De C:62 Youth is gewoon een volwassen bike voor kinderen, met hetzelfde framemateriaal, steunend op de Agile Ride Geometry en een meer dan doorsnee onderdelenpakket voor een kinderfiets: Manitou Markhor-vork, Schwalbe-banden, een Sram NX Eagle 1×12 aandrijving en Magura MT4-schijfremmen. Verkoopprijs: 1499 euro.

Cube Stereo 120 Youth

De nieuwe Stereo 120 Youth heeft een voor kinderen aangepaste maatvoering en geometrie maar kan voor het overige bogen op de technologie van de volwassen Stereo-modellen. Dat wil zeggen: een triple-butted aluminium frame en interne kabelgeleiding waarbij een dropper post mogelijk is. De Suntour Aion-voorvork met 130 millimeter veerweg en een Suntour DuAir-demper met 120 millimeter veerweg zorgen voor de demping. Het veersysteem werd aangepast aan lichtere rijders opdat ook zij van de voordelen van een full suspension zouden kunnen genieten. Verkoopprijs: 1799 euro.

Cube Acid 240 Hybrid Youth 400

De Acid 240 Hybrid Youth brengt de kracht en veelzijdigheid van e-bikes binnen bereik van kinderen. Je geeft ze daarmee een extra power-boost, zodat ze de volwassenen qua snelheid en afstand kunnen bijhouden. Ondanks de compactere afmetingen vind je op deze fiets dezelfde constructietechnieken en -kenmerken als op de grote Acid Hybrids, inclusief Bosch Active aandrijflijn met Purion display en een krachtige 400 Wh accu. De Suntour XCT JR-voorvork werd speciaal ontworpen voor kids-bikes. Het inpassen van de Bosch-aandrijflijn was overigens nog een flinke uitdaging voor de ingenieurs. De half in de onderbuis geïntegreerde accu zorgt voor een strakke lijn aan de fiets. Verkoopprijs: 1799 euro.

Cube Cubie 180 SL

De nieuwe Cubie 180 is een kinderbike van hoogwaardig 6061 aluminium die niet veel moet onderdoen voor veel ‘volwassen’ mountainbikes. De onderdelen op de Cubie 180 zijn uiteraard in verhouding. Zo zijn de remhendels van de krachtige V-brakes wat kleiner, zodat ze goed passen bij een kinderhand. De Schwalbe-banden zijn extra volumineus, voor grip, demping en lekbestendigheid. En dankzij de Hebie Chainlooper kettingbeschermer blijven broeken en benen schoon. Verkoopprijs: 349 euro. Daarnaast staat er ook nog een Cubie 120 in de catalogus (met pedalen of als loopfietsje).

Meer info op www.cube.eu

[summary

DoorJurgen Groenwals

Nieuw | Cube 2020: een compleet en indrukwekkend gamma - Cube 2020: kids mountainbikes