Nieuw | Devinci AC & DC: de Canadezen gaan elektronisch!

Techniek
20 October 2017 — Jan Geys

Met de Devinci AC & DC komen er nog twee elektrische fietsen bij op de markt. Het Canadese merk pakt meteen uit met twee nieuwe modellen die iets weg hebben van de Troy en Spartan. Ontdek ze hier in onze “sneak preview”:

Niks persmededeling of presentatie: de Devinci AC & DC zijn de voorbije dagen in alle stilte op de website van het merk verschenen. De redenen daarvoor zijn niet meteen duidelijk, maar misschien wilde het merk hiermee enkel een boodschap sturen naar zijn verdelers en fans dat “something is coming” zonder al te veel details te geven, want de fietsen zelf zijn pas in maart beschikbaar! Toch is de beschikbare info interessant genoeg en we vonden het dan ook al de moeite om dit met jullie te delen.

Devinci AC: voor het stevige werk

Het eerste nieuwe elektrische model van de Canadezen is de Devinci AC. Het aluminium frame heeft de stempel ‘made in Canada’ en werd gelast in hun fabriek in Chicoutimi. De filosofie van de fiets lijkt sterk op die van de Spartan. Hij heeft vooraan een veerweg van 180 millimeter en achteraan van 170 millimeter. De banden zijn in 27,5 x 2.8 (Maxxis Minion DHF) en Devinci vertrouwt op de geïntegreerde batterij van de Japanse reus Shimano.

De geometrie is quasi identiek aan die van de Spartan, met een balhoofdhoek van 65 graden en een zithoek van 74,5 graden. De reach bedraagt 445 millimeter in de maat M. Enkel de liggende achtervork wordt langer (450 millimeter in de plaats van 430).

Devinci DC: de trail binnen handbereik

De Devinci DC lijkt dan weer sterk op de Troy. Hij heeft achteraan een veerweg van 150 millimeter en vooraan van 160 millimeter, met net zoals op de AC een Fox 36-vork. De geometrie lijkt sterk op die van de AC, enkel de balhoofdhoek bedraagt hier 66 graden in de plaats van 65 graden.

Van elk model zijn er twee montages verkrijgbaar, telkens op basis van hetzelfde frame: met Shimano XT voor de prijs van 6349 euro (de eerste foto die we bij elk model hebben getoond) en met Sram NX/GX voor de prijs van 5399 euro (de tweede getoonde foto). Zoals we al eerder schreven, worden de eerste leveringen pas in maart verwacht en in tussentijd zou het merk al wel enkele testfietsen naar buiten brengen. Hopelijk lukt het ons dan ook om snel een exemplaar vast te krijgen om eens grondig aan de tand te voelen.

Meer info: Devinci DCDevinci AC