Nieuw: een Fox Transfer van 175 millimeter!

Techniek
18 January 2019 — Jan Geys

Fox vergroot zijn aanbod dropper zadelpennen, want naast een versie van 100, 125 en 150 millimeter komt er nu ook een vierde model van de Fox Transfer op de markt, en dat met een drop van 175 millimeter.De vraag naar dropper zadelpennen met een grote drop (150 millimeter of meer) wordt alsmaar groter en ook steeds meer fietsenmerken ontwerpen hun fietsen in functie van grotere dropper zadelpennen. 

Tot op vandaag bestond het gamma van de Fox Transfer uit drie versies met respectievelijk een drop van 100, 125 en 150 millimeter. Nu komt Fox, net zoals het merendeel van zijn concurrenten al eerder deed, met een versie van 175 millimeter op de proppen.
De nieuwkomer weegt amper 40 gram meer dan het model van 125 millimeter en is goed voor een gewicht van 604 gram.
De totale lengte van de nieuwe Fox Transfer 175 bedraagt 505,7 millimeter, wat bijna vijf centimeter langer is dan het model met een drop van 150 millimeter (zowel interne als externe deel werden 2,5 centimeter langer). Iets waar je zeker rekening mee dient te houden alvorens tot een aankoop over te gaan, of je zadel zou plots weleens veel te hoog kunnen staan.

De Factory-versie van de Fox Transfer heeft een adviesprijs van 349 euro, de Performance-versie is ongeveer 50 euro goedkoper. Deze laatste werkt trouwens even goed ondanks het ontbreken van de goudkleurige Kashima-coating. De Fox Transfer 175 is meteen verkrijgbaar en het gaat om een van de weinige modellen met een grote drop die compatibel zijn met een externe kabel naar het stuur.

Remote

Samen met de nieuwe Fox Transfer 175 kregen we ook een remote voor op het stuur toegestuurd; niet van Fox, maar wel van Race Face! En dat is geen toeval, want Fox nam een tijdje geleden Race Face over. Beide merken zullen echter afzonderlijk blijven bestaan, maar ongetwijfeld zien we in de toekomst meer van deze synergieën tussen beiden opduiken. Ook de remote van Fox blijft in de catalogus staan, maar we moeten toegeven dat de Race Face 1X-remote, die onder het stuur wordt gemonteerd, veel aangenamer werkt dan het exemplaar van Fox.

Daar staat dan weer tegenover dat we er niet verstomd van zouden staan dat de dropper post van Race Face uit de catalogus zal verdwijnen, want dat is een regelrechte catastrofe (www.vojomag.nl/test-race-face-turbine-dropper-zadelpen), zeker wat de betrouwbaarheid betreft. En dat is sinds onze test helaas nog niet verbeterd.

Of de nieuwe Fox Transfer 175 de ijzersterke reputatie van Fox in dit domein weet hoog te houden, daar komen we later op terug. Het testexemplaar viel enkele dagen geleden bij ons in de bus en wacht nu ongeduldig om uitvoerig getest te worden.

Meer info op www.ridefox.com