Nieuw | Evoc lanceert bikepacking-collectie met BOA®-sluiting

Techniek
7 August 2019 — Jan Geys

Als specialist in onder meer rugzakken en fietstassen, was het logisch dat Evoc vroeg of laat ook interesse zou tonen voor bikepacking. In tegenstelling tot vele andere merken, die al vroeger op de kar sprongen, nam Evoc zijn tijd om pas nu zijn eerste collectie voor te stellen. Maar Evoc zou Evoc niet zijn als het simpelweg met een copy van de bestaande systemen zou komen. De vorm van de tassen is niet revolutionair, wel de samenwerking met BOA®, de maker van de gekende sluitingen op onze schoenen en helmen.

Bikepacking wordt alsmaar populairder en het opent de deuren naar steeds grotere avonturen. De tijd dat bikepackers enkel en alleen gravelroads opzochten, ligt al lang achter ons. Hoe ruiger het terrein wordt, hoe hoger de vereisten liggen voor het materiaal. Evoc maakte dan ook de bedenking dat stuur- en andere tassen zo strak mogelijk bevestigd moeten worden.

Samen met sluitingspecialist BOA® sloeg Evoc de handen in elkaar om een collectie stuur- en zadeltassen uit te brengen die zijn uitgerust met het gekende sluitsysteem. Rammelende tassen aan stuur of zadel zijn nu eenmaal een doorn in het oog om plezier te kunnen beleven aan je tocht. Daarnaast stelt Evoc ook nog enkele nieuwe frametassen voor. Allen hieronder beschreven tassen zijn gemaakt uit robuust en waterafstotend materiaal en verkrijgbaar in twee kleuren (koolstofgrijs en leemkleur). We sommen ze even op.

EVOC BOA® stuurtas

De stuurtas is langs beide zijden toegankelijk en heeft een Boa®-sluiting om de tas rond het stuur te hangen. Door het oprolsysteem kan de grootte van de tas makkelijk aangepast worden aan het volume dat je wil meenemen.

Maten en prijzen:
Medium: 30 x 12,5 x 12,5 centimeter / 2,5 liter / 200 gram / adviesprijs: 120 euro
Large: 30 x 15 x 15 centimeter / 5 liter / 260 gram / adviesprijs: 140 euro

EVOC BOA® zadeltas

Net zoals de stuurtas blijft ook de zadeltas door het Boa®-systeem strak op zijn plaats zitten. De zadeltas past zowel op normale zadelpennen als op dropper posts en aerodynamische zadelpennen.

De opening van het hoofdvak is oprolbaar, waardoor het volume variabel is; een flexibele sluiting past zich hieraan aan.

Maten en prijzen:
Small: 10 x 22 x 10 centimeter / 1 liter / 170 gram / adviesprijs 100 euro
Medium: 10 x 27 x 12 centimeter / 2 liter / 198 gram / adviesprijs 120 euro
Large: 11 x 37 x 19 centimeter / 3 liter / 225 gram / adviesprijs 140 euro

EVOC frametas

Evoc vult zijn collectie aan met een kleine frametas met traditionele klittenbandbevestiging. Rubberen beschermstrips moeten het frame beschermen tegen krassen, terwijl het zeer slijtvaste en waterafstotende materiaal de spullen die zich in de frametas bevinden moet beschermen.

Maten en prijzen:
Small: 16 x 8 x 5,5 centimeter / 0,7 liter / 89 gram / adviesprijs 40 euro
Medium: 16 x 11 x 12 centimeter / 1 liter / 123 gram / adviesprijs 45 euro

EVOC bovenbuistas

Heb je niet genoeg aan bovenstaande tassen, dan heeft Evoc ook nog enkele kleinere tassen voor de bovenbuis in de collectie staan. Perfect om wat kabels, een powerbank of smartphone in weg te stoppen. Net zoals de frametas is deze uitgerust met een klittenbandbevestiging en rubberen beschermstrips ter bescherming van het frame.

Maten en prijzen:
Small: 15,5 x 8 x 5,5 centimeter / 0,5 liter / 75 gram / adviesprijs 35 euro

Alle Evoc-bikepackingtassen zullen vanaf de herfst 2019 verkijgbaar zijn.

Meer info op www.evocsports.com

Foto’s copyright Evoc