Nieuw | Fox 34 Grip2 & DPX2: trail-gamma wordt verfijnd

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Fox 34 Grip2 & DPX2: trail-gamma wordt verfijnd

Fox is druk in de weer met het vernieuwen van zijn gamma. In het trail-segment worden de 34-vork en DPX2-demper subtiel verfijnd.

De grootste wijzigingen zijn in de vork te vinden, want voor het eerst wordt de 34 uitgerust met een Grip2-dempercartridge. Tot nu was dit model enkel verkrijgbaar met een Fit4- of Grip-cartridge en met deze aanpassing hoopt Fox de 34 wat wind in de zeilen te geven bij de duurdere trail-vorken. De Grip2-cartridge is fijner af te regelen en presteert bij meer dan 130 millimeter veerweg beter dan een Fit4. De vork zal na deze aanpassingen ook minder de neiging hebben om bij het remmen in te duiken.

De Fit4 en Grip-versies blijven trouwens in de catalogus staan. Doordat de 36 nu beschikbaar is met een veerweg van 140 tot 160 millimeter, verdwijnt de 34 met 150 millimeter veerweg (die nog als 27,5″-model werd aangeboden) uit de catalogus. De 34 is voortaan enkel verkrijgbaar met een veerweg van 120, 130 of 140 millimeter en dat in 27,5 of 29 inch.

De andere opties blijven ongewijzigd: een Boost-as of een klassieke steekas van 15 millimeter, een vorksprong van 44 of 51 millimeter en een conische stuurbuis. Prijzen gaan van 989 tot 1299 euro (Factory, Performance Elite, Performance of E-bike).

Net zoals op de 34 zijn de nieuwigheden op de DPX2-demper onzichtbaar en enkel in het interieur te vinden. Fox heeft het dempercircuit nieuwe kleppen gegeven. We hopen dat de demper daardoor wat gevoeliger wordt, want dit was een van de minpunten op de oude versie.

Voor de rest blijft alles hetzelfde. Zo blijft de DPX2 beschikbaar in alle actuele versies: met een metrische of imperiaal-standaard, een lockout die instelbaar is in drie posities met daarbij een Open Mode Adjust (10 kliks) of een remote lockout die in twee posities kan ingesteld worden (open/closed). Prijzen gaan van 739 tot 769 euro naargelang de opties.

Meer info via ridefox.com

DoorJan Geys