Nieuw | Giro lanceert de Cielo-helm

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Giro lanceert de Cielo-helm

Giro onthult een nieuwe helm, de Cielo. Geïnspireerd door modellen die al bekend zijn in het wegwielrennen wordt de Giro Cielo gepresenteerd als een middenklasse helm voor XC en gravel. Presentatie:

Degenen die het wegwielrennen van dichtbij volgen, zullen al wel hebben gemerkt dat de nieuwe Giro Cielo-helm vooral geïnspireerd is op zijn grote broer, de Aries, een high-end helm van Giro die vooral bedoeld is voor op de weg. Ook de Cielo is bedoeld voor de weg, maar ook voor XC-mountainbiken en gravel.

Bij het ontwerpen van zijn nieuwe helm zegt Giro dat het de stijl voorop heeft gezet, ook al blijft dit nogal persoonlijk en subjectief. We kunnen echter wel toegeven dat de nieuwe Cielo de uitstraling heeft van een hoogwaardige helm.

Zoals bij de meeste helmen op dit niveau van het gamma vinden we de Ionic-antibacteriële schuim, maar ook het Mips-beschermingssysteem. De Cielo is uitgerust met het Mips Evolve Core-systeem en niet met de Spherical-versie (die exclusief te vinden is op helmen van Bell en Giro die dit systeem in samenwerking met Mips hebben ontwikkeld), die qua ontwerp heel anders is. Deze meer geavanceerde versie van het beveiligingssysteem wist ons eerder al te overtuigen. Als we deze Cielo qua ventilatie in een categorie zouden moeten indelen, zouden we hem meer aan de kant van de geventileerde helmen plaatsen dan aan de kant van de aerohelmen.

Giro omschrijft de Cielo als een middenklasse helm gericht op de reguliere rijder die op zoek is naar een comfortabele en goed geventileerde helm. Het is om deze redenen dat we kleine details zien zoals grips om de bril op de helm te houden (erg praktisch tijdens bijvoorbeeld lange beklimmingen). Ondanks alles kan de Cielo gezien de aangekondigde prijs nu al als een hoogwaardige helm worden beschouwd.

De nieuwe Cielo-helm is verkrijgbaar in 3 maten (S, M, L) voor een hoofdomtrek van 51 cm tot 63 cm. Deze nieuwe Cielo, met een adviesprijs van 199,95 euro, wordt aangekondigd met een gewicht van 275 gram en is te vinden in 7 kleuren op de website van het merk.

Meer info via www.giro.com

Foto’s copyright Valentin Colin

 

DoorJan Geys