Nieuw | Hope: meer opties bij de remmen en naven

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Hope: meer opties bij de remmen en naven

De XCR Pro’s, die in 2021 gepresenteerd werden, waren tot nu toe vrij “sober”. Je had de keuze uit twee kleuren (zilver of zwart) en er werd slechts één enkele remklauw bij aangeboden, het X2-model met twee zuigers. Dat is verre van de gewoonte van Hope, dat bekend staat voor de mogelijkheden die het biedt om je remmen min of meer volgens jouw wensen op te bouwen met een grote keuze aan kleuren en verschillende remklauwopties.

Vanaf vandaag is dit hiaat opgevuld: de XCR-hendel is nu verkrijgbaar in 6 kleuren (rood, blauw, paars, oranje, zilver of zwart, met altijd een zwarte cover) en kan nu officieel worden geassocieerd met de “klein formaat” E4-remklauw met 4 zuigers.

Beter nog: deze nieuwigheden worden vergezeld door een prijsdaling! Het XCR Pro-X2 duo kost nu € 250 per rem, vergeleken met € 300 voorheen (dat wil zeggen een besparing van € 100 op een paar), terwijl het XCR Pro-E4 duo € 285 kost. Om meer over deze remmen te weten te komen, kun je hier onze test nalezen die we enige tijd geleden hebben uitgevoerd, maar die nog steeds relevant is: Duurtest | Hope XCR Pro – X2 remmen: some kind of monster.

Bij de naven krijgt de Pro 5 een nieuwe DH-versie. Deze versie is speciaal ontworpen voor cassettes met 7 tandwielen en maakt gebruik van een korter vrijlooplichaam waardoor de flenzen verder uit elkaar kunnen staan ​​vergeleken met een conventionele naaf. Beide bevinden zich op dezelfde afstand van het midden van de velg, waardoor je een symmetrische velg kunt gebruiken terwijl je dezelfde spanning op de spaken behoudt, waardoor je een sterker wiel hebt.

Houd er voor de rest rekening mee dat het vrijlooplichaam (XD of HG, naar keuze) 54 aangrijpingspunten biedt via 6 pallen die allemaal tegelijkertijd worden ingeschakeld voor een grotere betrouwbaarheid, dat de as verkrijgbaar is in de Boost-standaard (148 mm), DH-standaard (150 mm) of SuperBoost (157 mm) en dat de bevestiging voor de remschijven een 6-gaats formaat heeft. Reken op € 290 voor deze Pro 5 DH, die nu verkrijgbaar is.

Meer info via hopetech.com

DoorJan Geys