Nieuw | Hutchinson Caracal & Caracal Race: twee nieuwe performance gravelbanden

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Hutchinson Caracal & Caracal Race: twee nieuwe performance gravelbanden

Hutchinson heeft zijn nieuwe Caracal en Caracal Race gravelbanden onthuld. Ze completeren het gamma gravelbanden dat bij Hutchinson nu is uitgebreid tot vijf modellen, met daarnaast ook nog de Overide, de Touareg en de Tundra.

De Caracal en Caracal Race worden gepresenteerd als performance gravelbanden voor glooiend en droog terrein. De twee modellen hebben op het loopvlak hetzelfde ontwerp, het verschil tussen de twee zit hem in de gebruikte karkassen en rubbers.

Caracal Race
Caracal

De Caracal Race gebruikt een karkas van 3×127 TPI aan de zijkanten met één laag minder onder het loopvlak, waardoor daar een 2×127 TPI wordt verkregen. De band is gemaakt van Mach Tread 3.0-rubber, wat oorspronkelijk ontworpen werd voor de performance racebanden op de weg van het Franse merk.

Voor de Caracal verkoos Hutchinson om wat meer comfort en veelzijdigheid toe te voegen door een karkas van 3×127 TPI te gebruiken, compleet met Hardskin-versterkingen die van hieldraad tot hieldraad lopen, waarvan we gewend zijn ze op veel van hun modellen aan te treffen.

De Caracal en Caracal Race zijn alleen verkrijgbaar in de maat 700×40 mm. Voor de Caracal heb je de keuze tussen een zwarte of Tan Wall kleur, terwijl de Caracal Race alleen verkrijgbaar is in een Tan Wall-versie. Verbazingwekkend is dat de Caracal en Caracal Race, ondanks een andere constructie, allebei worden aangekondigd met een gewicht van 475 gram, ongeacht de gekozen versie of model. Reken op € 54,99 voor de nieuwe Hutchinson Caracal en € 59,99 voor de Caracal Race.

Meer info via https://cycling.hutchinson.com/

Foto’s by Widen Prod / Diedre Design

 

DoorJan Geys