Nieuw | Niner RKT 9 RDO: een verwachte update

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Niner RKT 9 RDO: een verwachte update

Op Eurobike presenteerde Niner een herziene en bijgewerkte RKT 9 RDO.De XC-machine van het Amerikaanse merk werd gemoderniseerd om zich aan te passen aan de evolutie van de discipline en beter te voldoen aan de verwachtingen van de renners.

Qua geometrie heeft dit nieuwe model een balhoofdhoek van 68 graden en een zitbuishoek van 75 graden. De liggende achtervork meet 429 millimeter en de reach 440 millimeter (medium). De balhoofdhoek volgt dus de trends, maar de reach is niet overdreven lang. Er bestaat dus geen twijfel over dat we met een wedstrijdfiets te maken hebben!Een kleine flipchip maakt het mogelijk om, wanneer je naar de positie Low schakelt, de hoeken met 0,6 graden te verlagen en de reach met 4 millimeter te verkorten.

Verder ontdekken we volledig interne geleidingen, een BSA 73-trapas, een indicator voor de sag op de link, een zitbuis met een diameter van 30,9 millimeter (compatibel met veel telescopische zadelpennen) en zelfs inserts op de bovenbuis om eventueel iets kleins te bevestigen, wat handig kan zijn in marathons of bij (ultra) lange ritten.

Ondanks de demper kan je twee bidonhouders meenemen (één op en één onder de schuine buis) en Niner garandeert dat er in het frame banden van 2.5″ passen. Bij de keuze van het kettingblad kan je maximaal tot 38 tanden gaan.

Het gamma bestaat uit 6 montages, gaande van een ‘2-sterren uitvoering’ met een Sram SX Eagle, Fox 34 Rythm en aluminium Niner-wielen tot de ‘5-sterren versie’ met een Sram X01 Eagle AXS, Fox 34 SC Factory en DT Swiss XMC 1200-wielen. De eerste modellen (kaal frame en complete fietsen) zouden in september beschikbaar moeten zijn, maar over de prijzen werd nog niet gecommuniceerd.

Meer info via ninerbikes.com

DoorJan Geys